Hvordan skal/bør narkomani behandles?

0
259

MEDiSiNER ER TIL FOR DE SYKE: Narkomane skulle fått sine medisiner/stoffer/narkotika, utskrevet på resept. Per i dag så må de selvmedisinere og handle sine medisiner illegalt på gata til de reneste blodpenger.

De narkomane er ikke forstått
Narkomane er syke/lidende pasienter som hører hjemme innen helsevesenet som medisinerte pasienter. Det er åpenbart og enkelt hvordan denne pasientgruppen bør behandles. De bør behandles medisinsk – med medisiner. Og medisinene er de medisinene disse pasientene allerede selv har funnet, nemlig de narkotiske stoffene de allerede har funnet fram til og bruker.

KASUS-TILFELLE, meg selv
For nær åtte år siden i en alder av 32 år, så var jeg avholdsmann, hadde bil og kjørte, jobbet 12 timer hver dag syv dager i uken, var nylig frelst, trodde på Gud, leste daglig i bibelen, holdt fartsgrensen, hadde en nydelig stedatter, en vakker, god og varm kvinne ved min side, jeg hadde 7 fadderbarn, kort sagt, jeg hadde hele livet mitt på stell. Gud kom til meg og sa til meg at nå måtte jeg forberede med på en vanskelig tid, og at jeg kunne bruke amfetamin som medisin. Og så braket det løs. Jeg mistet totalt min evne til aktivitet. Ikke bare klarte jeg ikke å jobbe lenger, men jeg orket og klarte så godt som ingenting. Jeg klarte ikke å lese avisen, jeg klarte ikke å se på tv, jeg klarte kort sagt ingenting. Jeg var blitt 100% invalidisert. Min medisinske bruk av amfetamin, ble så som så, for jeg kjørte innpå altfor store doser og ble ruset deretter. Men bruken som aldri ble mer enn 2 ganger i måneden, den ga meg de livsviktige pustehullene som gjorde det mulig å holde ut det daglige og sykelige helvete jeg var fanget i.

Etter ni år som rusbruker, eller narkoman som en del andre sikkert ville si, så ser jeg i dag helt klart en del visse saker: Såkalte «rusmisbrukere» og «narkomane» burde anses som syke og lidende pasienter, og omtalte begreper skulle ha vært diagnoser. Videre skulle disse omtalte pasientene fått sine narkotiske stoffer utskrevet på resept.

Det er helt riv, ruskende galt at denne pasientgruppen forfølges av politiet, pågripes, må møte i retten, dømmes, bøtlegges, fengsles og straffes. Det er jo hjelp de trenger, ikke straff. Ingen skal vel straffes for å være syke og lide!

Det er på tide at folk får øynene opp for at rusmisbrukere og narkomane, er syke mennesker som desperat trenger hjelp! De er syke, og på linje med alle andre syke, de kan ikke ansvarligholdes for å bli syke. Men/OG, som alle syke og pasienter: DE TRENGER HJELP – HVIS DEN FINNES…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here