Detoxing er et forholdsvis nytt konsept, som på godt norsk betyr avgiftning av kroppen, eller med andre ord å fjerne avfalls- og fremmedstoffer fra kroppen. Begrepet kan også brukes om det å generelt gjeninstille kroppens ulike systemer slik at de igjen fungerer optimalt. Det er kan være mange tegn på at du kan behøve en slik justering, som kan være problemer med for fordøyelsen, med hormonbalansen, med trøtthet og med manglende energi. Det finnes endel måter å få dette til på, blant annet ulike former for detox-produkter.

Hva kan du oppnå med detoxing?

Behovet for en detoxing kan komme av mange grunner, men generelt sett er ubalanse i kroppens ulike systemer et godt tegn på at det trengs en forandring. Vi lever travle liv, og ikke alle av oss har like sunne vaner, slik at kroppen gjerne ikke får hente seg inn etter anstrengelser, eller etter lange perioder med en usunn livsstil. Hvis du lever nært en trafikert vei eller i et område med forurensning, kan det være at du har fremmedstoffer i kroppen som den ikke klarer å skille ut. En generell endring i kosthold og livsstil, i tillegg til en detoxkur kan sette deg i riktig retning. En detox, enten som engangsforetakelse eller som en regelmessig vane, kan hjelpe deg med å få kroppens systemer i balanse igjen.

Hvilke typer detoxing har vi?

Det fines en rekke måter å detoxe kroppen på, og det finnes utallige bøker og metoder som man kan finne informasjon om. De fleste detox-metoder kan sorteres i følgende kategorier:

Fasting. Fasting som en form for detoxing kan ha ulike former, alt fra å kun drikke vann i en periode, til å kun spise små mengder av visse matsorter som frukt, grønnsaker, eller brun ris,  eller kun drikke juice eller smoothies, i tillegg til vann. En slik detox kan føre til en kort periode med vekttap grunnet at kroppen vil begynne å benytte fettlagre til energi, og dette kan også gi anledning til utskillelse av stoffer som ligger lagret sammen med fettet. Man sparer også kroppen for arbeidet som kreves for utskillelse av stoffer i mat som den ikke behøver. 

Å regulere kostholdet. Detoxing er en normal kroppslig prosess, og mange detox-programmer involverer å justere kostholdet for å optimalisere kroppens egne funksjoner. Her regulerer man hva man spiser for å være på lag med kroppen, og ved å eliminere usunne og ressurskrevende matsorter kan man la kroppens egne prosesser fungere som de egentlig skal. Kroppen tilføres et balansert kosthold bestående av gode råvarer, og inntaket av usunne mengder med prossesert mat, salt, sukker og mettet fett reduseres.

Detoxkurer som kosttilskudd.Det finnes en rekke typer pulver og tabletter som tas som kostilskudd, som en del av et detox-program. Her bør man faktisk være forsiktig, og gjøre valg basert på kunnskaper om produktene. Noen detox-kurer kan gjøre mer skade enn godt, og man bør i det minste søke kurer som kun inneholder naturlige ingredienser. 

Detoxing med te. Denne formen for detoxing er enkel å gjøre som en del av din daglige rutine, og er en sunn måte å tilføre kroppen naturlige næringsstoffer som kan bidra til en renere og mer balansert kropp. Detoxing med te gjør du som et tilleg til et sunt og balansert kosthold.Örtte Natural™ detox te er en populær detox te som inneholder en variant som drikkes om morgenen, og en som drikkes om kvelden. Ser du etter en god og naturlig detox te, er denne 28 dagers detox te noe for deg! 

Vi anbefaler Örtte Natural™ detox te

Denne formen for detox-te anbefales spesielt fra Weightworld.no, da den inneholder en rekke nøye utvalgte naturlige ingredienser, som sammen utgjør en svært næringsrik og smakfull te. I tillegg til å ha flere sunne te-typer i ett, inneholder den også urter som rosenrot, nesleblader og legevendelrot, og frukttyper som dadler og gojibær, som er rike på antioksidanter. Du kan lese mer på denne lenken om detox kur som virker