GIKK NED I VEKT, MEN HAR NÅ STOPPET: Til å begynne med gikk jeg raskt ned i vekt, men nå klarer jeg ikke å slanke meg mer.Spørsmål:
Jeg driverog slanker meg. Jeg gikk ned 5 raske kg, men etter det har det stått stille. Jeg har spist tre supper om dagen pluss litt salat. Dette har jeg nå gjort i snart tre uker uten å gå ned noe i vekt.. Jeg trener mye også. Løper nesten 1 time om dagen og sykler i tillegg. Hvorfor går jeg ikke ned mer i vekt?


Svar:
Generelt så betyr dette som regel bare en ting: At du spiser så mye at kroppen klarer å holde seg på samme kroppsvekten. Imidlertid er saken med vanlige slankemetoder at sulten medfører at kroppen gradvis justerer ned forbrenningen sin. Når du har slanket deg en måned eller to, så er dagsbehovet ditt med kalorier nede i nær halvparten. Du må derfor spise stadig mindre når du slanker deg med sult. Bruker du derimot slankeopplegget PLUSS, vil ikke forbrenningen gå ned, og du vil da kunne spise like mye hele tiden og likevel gå ned i vekt akkurat like effektivt.
Kaloriinttaket ditt høres veldig lavt ut. Det er mulig du bør begynne å gradvis spise mer. Muligens vil du i løpet av 4-5 uker kunne doble matinntaket ditt uten at fettvekten din stiger. På det tidspunktet kan du begynne å slanke deg igjen. Det går veldig tregt og tungt å slanke seg dersom du har fått forbrenningen din ned på sparebluss. Det er også en økende fare for feilernæring når kaloriinntaket blir veldig lavt. Og treningen ender fort med overtrening som igjen tærer enda mer og helt unødvendig på deg og kroppen din.