BYGDE MED 1 REP PER UKE: Nå har framgangen stoppet opp, og jeg klarer ikke flere reps.Spørsmål:
Synes det var en spennende artikkel som var skrevet om å bygge opp antall armhevinger med å øke en hver uke. Forsøkte dette opplegget, og kom til rundt 25…da sa det stopp. Kunne ikke øke med en pr. Uke..hadde mer en nok med de 25. Var allikevel ikke støl mer enn 1-2 dager etter trening. Har ikke muskelaturen min evnen til å bygge seg opp på dette programmet du beskriver? Kan det ha stor betydning at jeg begynte på 8-10 armehevinger, for så å øke med en pr uke?


Jeg trente også nakkepress(lette vekter bak nakken m/stang) en gang pr uke. Dette tar jo på fremsiden av skuldre…kan dette være for mye slik at fremgangen stoppet opp?


Håper du kan svare meg på dette. Har så utrolig lyst til å ta 200-300 armhevinger en dag.
Svar:
Det er en overhengende sannsynlighet for at du startet for tungt, og at kroppen ikke fulgte en opadgående utvikling lenger enn de første ukene. Hvis du kjører ut full innsats nå, men står fast på 25 armhevinger, da er det svært sannsynlig at overtreningen har etablert seg på et nivå der den er synlig og merkbar.


Flere reagerer på at armhevingene starter så lett med så lite, og for noen kan det være aktuelt og riktig å begynne på flere repetisjoner. Skulle man likevel starte for lavt, vil dette kun resultere i en periode der treningen ikke øker nivået. Etterhvert går det seg til, og fremgangen følger en forsiktig og gradvis vei oppover forbedringens vei.
Verre er det om du starter passe tungt, og blåser ut overskuddet allerede på 10-15 armhevinger. Deretter kan du fortsette i gjerne opptil et halvt år med trening før du skjønner at noe ikke stemmer. Grunnen til dette, er at du klarer mange flere repetisjoner etter at du har blåst gjennom det det positive treningsgrunnlaget (omtaler også og og overskuddet). Brenner du lyset på 25 armhevinger og er positivt tom for overskudd (framgangen stagnerer), vil du kunne presse deg gjerne helt opp i 50 armhevinger. Det jeg sier er at det du tåler og kan tilpasse deg, er en ting, mens det du totalt makter, klarer og utholder, er noe annet.


Ta 2 uker fri, og tren igjen, skriv i treningsdagboken hvordan dette føltes. Fortsett treningen når det går lett, og legg kun til en bitteliten øklning, følg ikke etter den lette treningsfølelsen ved å legge på mer og mer fordi det føles så bra.