KOMBINERT TRENING: Skal du kvitte deg med overflødig fett ligger løsningen i en kombinasjon av styrketrening og kondisjonstrening.

 

 

 

 

   
SYKLING: Dette er en glimrende treningstype som
er effektiv for å brenne kalorier! Legg deg på et
tempo du kan opprettholde over lengre tid.
 

Effektiv trening
Intervalltrening kan gi deg både større muskelmasse og bedre kondisjon. Når du øker treningsintensiteten vil også forbrenningen bli mye mer effektiv. Ved 70 prosent av makspulsen din frigjør du så mye fett kroppen klarer å forbrenne.

 

Ligger du over 70 % av makspuls verken øker eller reduseres forbrenningen. Derfor mener noen at lavintensiv trening er det beste alternativet når du vil forbrenne fett. Men det er ikke den svenske ernæringsfysiologen Fredrik Paulún enig i

– All trening er bra. Med lavintensiv trening over tid bruker du energi fra fett, men det er et lavt energiforbruk. Du må trene en stund, opp mot en time, for å få effekt av treningen, sier Paulún til den svenske avisen Aftonbladet.

Han mener at du med intervalltrening får tilsvarende resultat på maks 20 minutter.

– Hvis du løper og går i intervaller skjer det ting i kroppen. Det blir for eksempel en økt produksjon av veksthormoner. På voksne har det en fettforbrennende effekt.

 

   
 
 

Anbefaler intervall
En gruppe Kanadiske forskere har testet intervalltrening på en gruppe studenter som var aktive men ikke drev organisert idrett. Tre korte, men intensive treningsøkter i uka viste en stor forbedring av oksygenopptak og utholdenhet i forhold til en kontrollgruppe som tok livet med ro, skriver helsemagasinet WebMD.

Treningen besto av en intensiv spurt i 30 sekunder og en pause på fire minutter før neste spurt. Etter fire runder er det bare å gå i dusjen, vel å merke dersom du gir alt du har av krefter i de fire spurtene.

– Intervalltrening er effektivt for å få bedre helse og form på relativt kort tid. Uansett om du er aktiv eller en nybegynner kan du selv velge om du vil trene raskere eller trene lenger, sier forskningsleder Martin Gibala ved McMaster University i Ontario.

Undersøkelsen er publisert i fagmagasinet Journal of Applied Physiology:
Six sessions of sprint interval training increases muscle oxidative potential and cycle endurance capacity in humans.

 

   
 
 

Forbrenner fett hele dagen
Ifølge Paulún øker fettforbrenningen utover dagen hvis man intervalltrener. Forskning har også vist at høyintensiv trening gir et høyere energiforbruk enn lavintensiv i timene etter økten – noen ganger i opptil et helt døgn.
</P>

– Dessuten blir kondisjonen bedre. Jo bedre kondisjon du har, jo mer fett forbrennes, sier han.

 

Hvis du vil intervalltrene på en enkel måte anbefaler Paulún deg å løpe og gå et bestemt antall intervaller. I begynnelsen skal du ta det forsiktig. Øk intensiteten og antallet intervaller etter hvert som du kommer i bedre form. Tren omtrent tre ganger i uken. Jogg i 30 sekunder, løp i 30 sekunder, og fortsett sånn en del ganger.

 

Gerilja Cardio
Guerilja Cardio har jeg selv benyttet og kan garantere at det virker. Guerilja Cardio er intervalltrening som du kan gjøre utendørs. Råspurt til neste telefonstolpe. Snu og gå tilbake. Snu og gjør ny råspurt. Etter 5-10 minutter er du totalt utslitt. Det garanterer jeg.

 

Dette kan utmerket godt gjøres på tredemølle eller spinning sykkel om du ikke liker å løpe utendørs. Sett helling på 5 % eller noe slikt. Fra minutt 5 bruker du maks motstand slik at du kan råspurte i 10 sekunder og være totalt utmattet. Da hopper du av slik at du står med beina på hver side av rullematten. Etter 20 sek hopper du på igjen og spurter som en gal. osv.
Du vil garantert ikke holde i 8 minutter de første gangene.

 

Minutt 1-4
Oppvarming:50 prosent av maks fulgt av:

 

Minutt 5
Spurt i 20 sekunder
Hvil i 10 sekunder
Spurt i 20 sekunder
Hvil i 10 sekunder

 

Minutt 6
Spurt i 20 sekunder
Hvil i 10 sekunder
Spurt i 20 sekunder
Hvil i 10 sekunder

 

Minutt 7
Spurt i 20 sekunder
Hvil i 10 sekunder
Spurt i 20 sekunder
Hvil i 10 sekunder

 

Minutt 8
Spurt i 20 sekunder
Hvil i 10 sekunder
Spurt i 20 sekunder
Hvil i 10 sekunder

 

Minutter 9-12
Nedtrapping 50 % av maks