En av de største trendene i tiden er helse – slik har det vært og slik vil det etter all sannsynlighet forbli. At nordmenn er opptatt av sunnhet, trening og generelt velvære er naturligvis positivt og stadig flere er ute etter å gjøre treningen enda mer tilgjengelig for seg selv.

Det handler kort og godt om å gjøre det enklere å trene, og hva er vel enklere enn å gjøre unna treningsøkten hjemme i sitt eget hus?

Et eget studio

Dørstokkmila er som kjent den lengste og tyngste distansen man kan gjennomføre, og for mange blir den faktisk uoverkommelig. Dette fører gjerne til resignasjon og at alle tanker man hadde om et nytt og bedre liv får seile sin egen sjø. For mange kan det derfor bli redningen å lage sitt eget treningsstudio hjemme, og dette er det mange som gjør – i hvert fall blant de som har husrom nok til å forsvare en slik endring i hverdagen.

Treningsutstyr kan ofte oppleves som en kostbar investering og i alle fall hvis man ønsker å ha litt forskjellig utstyr som man kan benytte seg av. Èn ting er i alle fall sikkert: hvis man ønsker å gjøre en slik investering finnes det et utall finansieringsformer hos de forskjellige utstyrsleverandørene, og det er ikke fritt for at mange gjerne tar opp et forbrukslån for å oppfylle treningsdrømmen sin. Det er dyrere enn å kjøpe ting ut kontant, ja, men for de som ikke har denne muligheten ses denne løsningen på som en investering i helse – og som vi sa: det er naturligvis positivt!

Når man skal gå til innkjøp av slikt utstyr kan det ofte lønne seg å tenke litt smart, og dette gjelder spesielt hvis man er en nybegynner. Man trenger ikke et enormt utvalg av vekter og øvrige styrkeapparater for å kunne starte veien mot en bedre fysisk form, og man vil fort merke at to eller tre forskjellige apparater vil kunne være tilstrekkelig.

Nylig kunne vi lese at romaskinen er et av de absolutt beste treningsapparatene som finnes på markedet, all den tid man med korrekt trening der utfordrer store muskelgrupper i kroppen, noe som også inkluderer kondisjonen. Denne allsidigheten gjør romaskinen til et svært ettertraktet produkt og et godt valg til hjemmestudioet. Det finnes naturligvis flere varianter av disse maskinene, men for å få en god opplevelse av treningen anbefales det at man legger litt penger i en slik investering.

Selv om man i stor grad kan oppnå en nærmest komplett trening med en romaskin så er variasjon naturligvis noe som er meget viktig. Det blir for mange altfor enkelt, eller rett og slett kjedelig, å slå seg til ro med ett enkelt apparat og si seg fornøyd med det. Trening skal være lystbetont og i det øyeblikket man ikke lenger har glede av den er det fare på ferde. Det er derfor avgjørende at det er variasjon i treningen og det vil derfor være viktig at man har flere apparater man kan anvende seg av. En romaskin, en tredemølle til å løpe/gå på og et multigym-apparat vil i de aller fleste tilfeller være tilstrekkelig for deg som ønsker å ha muligheten til å trene hjemme, og du får dermed muligheter for større variasjon.

Et multigym-apparat sørger for at du kan trene både bein og overkropp effektivt samtidig som det er plassbesparende. Man kan også fokusere på helt spesifikke muskelgrupper, og på grunn av prisen er dette et suverent apparat for både nybegynnere og litt mer viderekomne hjemmetrenere.

Uansett hva du velger å investere i så er det viktig å tenke på at dette er noe du gjør for din egen kropp og helse. Trening er selvsagt positivt uansett hvordan man vender og vrir på det, og hvis det å ha apparatene hjemme i boligen gjør det lettere å trene så er det i bunn og grunn ingenting å tenke på; bare gjør det!