IKKE MER NED I VEKT, SANNELIG LITE KJEKT Etter å ha gått ned femten kilo, så oppstår det plutselig en bråstopp! Klarer ikke å gå ned mer i vekt!

Spørsmål:
Jeg har i løpet av to år gått ned 15 kilo, men det siste halve året har vekta holdt seg på 82 kilo. Vil gjerne ned cirka 15 kilo til, men klarer det ikke! Jeg er opptatt av å spise sunt, og spiser to skiver brød med lettost til frokost og lunch, og videre vegetarmiddag, gjerne bestående av pasta eller nudler med grønnsaker. Spiser også en til to frukter i løpet av dagen, drikker kaffe eller juice, godterier og brus bare i helgene.

I tillegg trener jeg styrke og kondis temmelig hardt 3-4 ganger i uken. Hva kan jeg gjøre for å nå min idealvekt? Spiser jeg for mye?

   
SAMLE NYE KREFTER: Det er slik med livet, at noen
ganger har vi ikke krefter til å fortsette framover.
Da er det lurt å heller slippe taket og hvile og ta det
med ro, så vil etterhvert lysten på mer kunne
komme sigende tilbake. Langvarig slanking kan
føre til utbrenthet, så det kan faktisk være lurt å
planlegge langvarig slanking i perioder. Dette kan
lette på trykket og få deg til å unngå å “brenne” ut.
 

Svar:
At du i din situasjon ikke klarer å gå ned i vekt mer, er trolig et spørsmål om vilje og motivasjon. Dette er ikke til å kimse av. Det er faktisk et alvorlig problem. Enhver utøver som møter veggen og ikke orker å mobilisere mer mental styrke og utholdenhet, er per definisjon stagnert. Men du har all grunn til å se lyst framover, for 15 kilo vektreduksjon er en god kvittering på at du har det som trengs. En tids permisjon fra fronten, det har satt mange inn igjen friske i rekkene igjen. Prøv gjerne en slankeløs periode der du overhodet ikke tenker på slanking. Det betyr ikke at du skal spise med hjelp fra flere hender enn dine egne to, men kun at du en tid, minst et par måneder, skal bare leve vanlig uten å ha slanking i verken hodet eller kroppen.

Mitt råd er derfor at du bruker tid på å finne frem styrke, forbered deg, prøv å finne mer inspirasjon og motivasjon, så setter du deg en dato der du skrur ned matinntaket noe mer. Der fra begynner den nye starten, den nye kampen, om du vil.

   
ER SLANKEMAT OPPLØFTENDE? Kanskje for
noen. For de fleste er harde og strikte
slankeopplegg der kosten skal være fett-
fattig, til å bli nedstemt og regelrett sur av.

Slank deg sakte: Ved å foreta små
justeringer av ditt daglige kosthold, så vil
du sakte kunne komme deg inn i ditt eget
fungerende slankeopplegg. Ved å gjøre
slankingen lett/moderat, så er ikke risikoen
for å gå rett på trynet, så stor.

Og husk når du sprekker, og så hiver i deg
masse mat en dag eller to, at det gjør ikke
så mye, for det viktige er det du gjør over
uker og måneder. En sprekk her og en
sprekk der gjør så godt som ingenting.

Kjør på!

 

Selv om en langvarig stans i slankingen trolig i sin hovedsak skyldes krigstretthet (slankekrigen), der du rett og slett etter et langt og hardt løp er for trøtt til å fortsette, så er det også muligheter for at du kan ha en nedjustert forbrenning. Det betyr at du spiser gjerne halvparten så mye som du ville ha gjort, om forbrenningen var på topp i stedet for på bunnen.

Jeg kan ikke si hvorvidt det ene eller det andre er tilfelle hos deg. Ta imidlertid en kikk på slankeopplegget PLUSS. Der slipper du sulten, nedjusteringen av forbrenningen din, og du mister ikke overskuddet i musklene dine.

FEEL YOUNGER – NOT HUNGER!