FEMALE MUSCLE: At jenter kan få muskler og bli råsterke, det vet vi. Og vi vet også at de finnes, og at de blir stadig flere. Jenter kan være alt fra Barbie til Barbar, og de gjør det sabla bra!For en del år tilbake var det ingen jenter som drev med kroppsbygging. Jenter skulle ikke ha muskler. De skulle stort sett være tynne og pene. Dette har dog endret segmye. I dag ser vi at jenter er godt representert innenfor styrkeløft, vektløfting, kroppsbygging og fitness. ikke minst ser vi samfunnsendringen i Hollywoods kvinnelige actionstjerner. Jentemuskler og feminin slagkrafthar blitt stilig. Jentene slår fra seg med stadig mer krutt. det som skjer på filmduken gjenspeiler det publikum liker å se.


Fitness hatt ensterk vekst. Denne sporten er populær som aldri før. Og jentene er de som får mest oppmerksomhet. Inennfor fitness vektlegges styrke og ferdigheter, og fokus er ikke rent på muskelmasse. I fitnessklassene finner vi likevel damer som de fleste vil kategorisere som svært muskuløse. Det kan virke som om fitnessdamene har brutt ned en del av den tidligere motstanden mot jenter med muskler. I alle fall er det stadig flere som nikker anerkjennende og synes jentene er flotte. Kanskje vil vi se en gradvis økning av fitnessutøverenes muskelmasse i årene som kommer.Innenfor kroppsbygging finner vi jenter med veldig mye muskler. Her kan en si at publikumet er langt mindre. Det er også antallet kvinnelige utøvere. Mange ikke-trenende mennesker vil betegne kvinner med grov muskelmasse som både mannlige og mindre pene. Kvinnelig kroppsbygging kan bli i meste laget, men det skal også sies at det finnes mange kvinnelige kroppsbyggere som er veldig pent bygget. Men igjen, det kommer til syvende og sist an på øyet som ser.


Kvinnelige styrkeløftere og vektløftere har ikke nødvendigvis den samme muskelmassen, men de har etter hvert vist at de kan hevde seg og levere svært gode prestasjoner innenfor kraftsport og styrkeidrett.


Jenter og muskler, hvor mye er passe? Smak og behag, men
vivil si at det er pent med muskler på jenter, så lenge dette ikke går på bekostning av det feminine uttrykket. La kvinner være kvinner, og la menn være menn. Det høres naturlig ut.