MANGE REPS – STORE MUSKLER? Er det mulig å trene opp muskelmassen med mange reps?MANGE REPS UTVIKLER OGSÅ MUSKELSTØRRELSE:
Det sier seg selv at en kroppsbygger som klarer å
presse ut 300 armhevinger vil ha betydelig muskel
masse i bryst, forside skuldre og i triceps.
Spørsmål:
Lurer på om manman kanvokse av flere rep? Jeg trener lett, men “hardt”, det vil si at jeg trener med vekter jeg klarer å løfte 10 ganger med 4 sett, da skjenner jeg at musklen virklig har jobbet,men om jeg legger til 1 rep hver gang vil jo jeg bygge fordi jeg har økt arbeidet, hvor mange reps kan jeg legge på før jeg slutter å øke muskelmassen? Kan man f.eks vokse selv om det blir reps opp imot 30?


Svar:
Man kan meget vel vokse av å løfte hundrevis av repetisjoner. Det avgjørende er at du stadig legger mer vekter på stanga og like lett løfter alle disse repetisjonene.


Av praktiske årsaker bør du ikke gå så mye høyere enn 300 reps, da så mange gjentagelser blir en real utfordring å telle, samt holde seg motivert gjennom treningsåret. Du ville snart bli boende på gymet om du ikke legger på mer vekter og gå ned igjen noe kanskje på repantallet.


Det avgjørende viktige for muskelveksten, er at du progresivt kan legge mer og mer vekt på løftestanga- og mer skal gå like lett.