SMAKLØST?: Kaffe kan snart framstilles helt naturlig og likevel ha et minimumsinnhold av koffein.Koffeinfri kaffe dyrkesDet forventes en 100% naturlig kaffesmak uten at det finnes oppkvikkende saker igjen. Men er ikke det litt smakløst da?Koffeinfri kaffe har smakt annerledes og kanskje mindre, fordi prosessen der koffeinet fjernes, har skadet kaffens smak og aroma. Men forskere har etter hvert samlet over tre tusen viltvoksende kaffetrær, og blant disse har man funnet tre plantetyper med et koffeininnhold på under èn prosent. På disse stammene vil man kunne dyrke så å si helt koffeinfri kaffe.Brasilianske forskere har oppdaget en ny variant av den mest populære kaffeplanten vi har, Coffea arabica. Den er praktisk talt koffeinfri, og blir dermed planten fra Etiopia som på helt naturligvis kan brukes til å dyrke koffeinfri kaffe direkte.

Men er koffeinfri så supert da?


Kaffen kom til Norge som etterlengtet substitutt for alkoholen i sin tid. Folk drakk og de drakk, og når de oppdaget at det var bedre å være høy enn å være full, så kom det er skikkelig skifte. Arbeidet gikk fra å være ustabilt til å bli presisjon med høyere fart. De fikk mer gjort! Lenge etter at de oppdaget tilvenningseffekten, så begynte idrettsutøvere å ta med seg prestasjonsøkning inn i konkurransene sine. Kaffe ble doping.Koffeinet ut av kaffen –vs- gleden ut av smilet?


I gamle dager kokte de kruttsterk kaffe og koste seg. I dag brukes store verdier på å fjerne koffeinet fra kaffen, det samme koffeinet som man i utgangspunktet drakk kaffe for å få i seg. Men noen vil ha smaken uten effekten, og da er altså det nærmest perfekte produktet nå underveis til hyllene.
  • 10% av verdens kaffedrikkere foretrekker koffeinfri
  • Kaffebønner inneholder cirka 12 milligram koffein per gram