Kostholdet består av fast og flytende næring som mennesker må ha for å overleve. I kosten får kroppen brennstoff og byggemateriale, samt andre stoffer som den er avhengig av for å kunne fungere. Kroppen styrer i stor grad vårt kaloriinntak- noe som skjer via følelsene; vi blir sultne, mette, tørste, får lyst på salt, sukker osv.

Kostholdet består av fast og flytende næring som mennesker må ha for å overleve. I kosten får kroppen brennstoff og byggemateriale, samt andre stoffer som den er avhengig av for å kunne fungere. Kroppen styrer i stor grad vårt kaloriinntak- noe som skjer via følelsene; vi blir sultne, mette, tørste, får lyst på salt, sukker osv.

Kroppen behandler ernæringen på en svært komplisert og intelligent måte; den kan ta enkelte stoffer direkte opp i blodet mens andre passerer via leveren, og den kan lagre, konvertere, utskille og nøytralisere stoffer i kostholdet og på den måten sørge for å alltid få det beste ut av den ernæringen som den mottar.

Uten et tilstrekkelig kosthold får ikke kroppen bygd opp det overskuddet som er helt avgjørende for at trening skal gi noen positiv effekt. Utøveren må spise sunt og tilstrekkelig mye. For lavt kaloriinntak fører til at kroppens fettlager brukes opp- en blir slankere. Dette er jo bare flott hvis det er slanking som er hensikten, men driver en med trening der hensikten er å øke styrke og utholdenhet er det ikke et godt tegn, da vektreduksjonen viser at kroppen ikke får nok næring, noe som betyr at overskuddet ikke er på topp; det betyr dårligere framgang. Spiser man tilstrekkelig mye, øker kroppens styrke og utholdenhet uten at kroppsvekten reduseres. Dette er den tilstanden som er mest fordelaktig i forhold til raskest og best mulig framgang. Øker kroppsvekten samtidig som en ser slankere ut (mindre underhudsfett/mer framtredende muskler) er det et svært godt tegn på at kostholdet er optimalt. Spiser en for mye øker kroppens fettlager og en blir tyngre. Denne vektøkningen er ikke av det gode, er unødvendig og representerer en ekstra belastning for kroppen som må fordøye, konvertere og lagre de overflødige kaloriene.