For femten år siden fantes ikke kreatin på markedet.

Kosttilskudd før og nå.For femten år siden fantes ikke kreatin på markedet.

Androstenedione fantes heller ikke. Kostilskudd har kommet og gått, og mye viste seg bare å være tull.

I dag er situasjonen litt annerledes. Du får kjøpt måltidserstattere overalt og utvalget blant kosttilskuddene er stort. Kreatin har vært det store gjennombruddet, som virkelig har vist sin virkning.På disse femten årene har man også kommet fram til at høy-karb/ lav -fett/ lav-protein ikke er en riktig fordeling, dersom man ønsker best mulig resultater når det gjelder både vektnedgang og muskelvekst. Det kom en oppgang på 80-tallet med bruk av stereoider, og det var da det viste seg at denne diett-sammensetningen ikke var særlig anabol. Da kom man fram til at det gjaldt å holde moderat fettinnhold, høyt proteininnhold og lavere karbohydrater, for å bygge sterke, harde muskler, også uten bruk av stereoider.


Problemet med kosttilskudd i dag er kanskje at det har blitt så lett å tjene penger på. Alle ønsker en flott kropp, i en verden hvor man legger mer og mer på seg. I takt med utbredelse av fast-food, øker utvalget med kosttilskudd. Du kan velge og vrake. Hvordan skal du vite hvilke som faktisk virker? Reklamene roper på hvert hjørne “Bli slankere på våre piller”, “Stopp karben”, “Få sterkere effekt av kreatinet” og bla bla bla. De tjener flesk også, nettopp fordi folk i dag er mer desperate enn noen gang før.


Forskningen kan også manipuleres i disse dager. En type svindel er å ha maltodextrin i proteinet, uten å skrive det på innholdsfortegnelsen. Maltodextrin er ti ganger billigere enn protein, og har motsatt effekt, fordi det høyner blodsukkeret. Skal du oppdage dette, må du i et laboratorium.Så hva skal du gjøre? Jo, hold deg til de kjente og kjære merkene. Spør andre i diskusjonsforum på nettet, hva de mener hjelper og fungerer. Ikke kast deg på det første og billigste. Rådfør deg, og HUSK at mange sier mer enn det som er sant, fordi de vil selge. Snakk med noen som har god erfaring, og som du vet ikke bare ønsker å tjene penger på deg. Spør for eksempel ikke i selve butikken. Her kan de være betalt for å anbefale et spesifikt produkt.


Fremtiden kan bli bedre. Kanskje vi får et nytt revolusjonerende produkt på markedet, som kan sammenlignes med kreatin. Kreatinet er fantastisk fordi den ikke har ulovlige stoffer og heller ikke farlige eller forstyrrende bivirkninger. Det er viktig at vi får seriøse forskere til å knekke flere nøtter innen kosttilskudd, slik at vi får resultater og ikke bare en vridning på sannheten, så det kan dokumenteres effekt, som bare er humbug. Imens får vi trene som bare rakkeren og benytte oss av det som vi av erfaring vet funker.


Denne artikelen er lånt fra www.iform.no Treningsstoff for muskler, form og styrke