Har du kommet til det punktet i livet da du er helt sikker på hva du vil drive med? Ikke alle har det. Trening og kosthold er noe som preger hverdagen til mange, så hvorfor ikke skaffe seg et yrke innen dette?JOBB SOM TRENER: Du bør ha kunnskap og forstå
hvordan trening virker inn på kroppen og hodet,
men det er også svært viktig å ha evnen til å
inspirere og motivere. Svært ofte er en treners jobb
å holde utøveren tilbake når det går for fort, samt
å prøve å få opp tempoet når utøveren selv mangler
gnisten.
Trening og kosthold er noe som opptar både folket og myndighetene i større grad i dag, enn før. Som et resultat av nettop dette, er det åpnet mange muligheter for å utdanne seg innen trening og kosthold. Med andre ord har de som leser om trening og kosthold i fritiden sin, muligheten til å heller lese om trening og kosthold på skolebenken, og etter endt studier, jobbe og tjene penger i denne bransjen.Er det stor sannsynlighet for å få seg jobb innen trening og kosthold ?


Det er en sikker bransje, med store muligheter for å få seg jobb. Dette nettop på grunn av det økte fokuset det har vært på trening og kosthold de siste årene, det heller er ingenting som tyder på at fokuset vil bli redusert. De som er mest opptatt av kosthold kan man bli ernæringsfysiologer, de som er mest opptatt av skader og helseforebygging kan bli fysioterapeuter, de som vil ha en jobb med mye direkte treningspraksis i kan studere til å bli personlig trenere. Det er også mulig å få seg administrative stillinger i denne bransjen. Med andre ord er mulighetene utallige.

Å SE HVOR VEIEN GÅR: Det finnes som
regel flere veier frem til målene dine, men
utdannelse er kanskje den sikreste veien
å gå. Treneryrket kan by på både store
opplevelser og innholdsrike dager.
Kanskje er dette et yrke for deg?
Så hvor studerer man ?


Vel, hvor skal jeg begynne ? NTNU tilbyr en studieretning kalt Bevegelses- og idrettsvitenskap. Videre har NIH (Norges Idrettshøyskole) mye å tilby innen trening og kosthold. Blant annet kan du studere et faget fitness på deltid hos NIH, som er en helt ny linje. De som ønsker en mer økonomisk utdanning, kan studere Sport Management, som de tilbyr hos NIH, men også hos mange økonomiske høyskoler.Universitetet i Oslo har en ambisisøs linje som heter ernæring der man lærer om alt fra kjemi til anatomi. For de som ønsker å ta et mindre studie innen ernæring, tilbyr HiST (Høyskolen i Sør-Trøndelag) et fjernstudie som også heter


SPORT I DRESS? Som trener kan du både ha dress
på når konkurransene pågår, og du kan anlegge
pondus 🙂 For trenere gjelder ikke det å la liv følge
lære. Vær deg selv, og vær god på det du gjør, da
kan du komme langt!
ernæring. Mange høyskoler i Norge tilbyr utdanning innen fysioterapi som handler om menneskekroppen i sammenheng med samfunn og miljø. Hos privatskolen AFPT (Akademiet for Personlig Trening) kan man ta kurs som kvalifiserer deltagerne til å bli personlige trenere. NTG (Norges Toppidrettsgymnas) er et alternativ som unge mennesker som utmerker seg innen en idrett.Er det alt man kan studere?


Nei, dette er selvsagt bare eksempler på hva forskjellige skoler tilbyr av studier innen trening og kosthold, det finst selvsagt mange andre studier og studiesteder å velge mellom. Noen studier kan vare opptil 5 år, mens andre er mindre. Noen studier er deltidsstudier man kan ta samtidig som man studerer eller jobber. De som ønsker å se mer på mulighetene man har, kan utforske på Samordna Opptak sin oversikt over studier. Legg merke til at privatskoler, deltidsstudier og fjernstudier ikke er registrert i denne oversikten.