Noen ganger kan man bli ganske så lei av å gå på tredemølla, sykle på spinningsykkel eller steppe til svetten renner.

Noen ganger kan man bli ganske så lei av å gå på tredemølla, sykle på spinningsykkel eller steppe til svetten renner. Det går fort utover motivasjonen, når man begynner å gå lei. Det finnes heldigvis mange alternativer for å sprite opp gleden av kardioøktene!Hvis du ikke hører på musikk mens du trener, så vil det hjelpe stort å ta med ipod på treningen. Det er som regel ikke nok med musikken de spiller på treningssenteret. Ofte er ikke musikken høy nok til å få “kick”, og du presterer ikke like godt om sangene ikke er av din smak. Du burde ha med deg din egen musikk og gjerne lage en spilleliste med høy-tempo sanger av det du liker best. Hvis du for eksempel er glad i black metal så er sjansene for å høre slik type minimal på treningssenteret. Ta det med deg! Velg sanger som du vet kommer til å rive tak i deg, så pulsen eksploderer.


For dem som allerede hører på musikk mens de kjører kardio, så er det lurt å finne alternative økter. En god ide er å prøve noe nytt. har du vendt deg til å steppe på steppemaskin, så prøv heller elipsemaskin. Går du som regel på tredemølle, så prøv romaskin eller sykkel. Å bytte på midlene hjelper mye. Du utfordrer deg selv, fordi alle disse forskjellige instrumentene har forskjellig effekt. Sykkel krever for eksempel mer på bein og romaskinen krever mer av overkroppen. Jo mer variert du kjører, desto bedre utvikler du de forskjellige musklene og deres utholdenhet.


Dansing er noe folk ofte glemmer. Har du et stort speil hjemme? Ta på deg noe kult hjemme. En kul shorts, noen lette sko og en fargerik t-skjorte. Sett på tempo-musikk på stereoanlegget på full guffe og lag et eget danseshow for deg selv. Hvis du har pulsklokke, så vil du se at pulsen er like høy som den pleier å være på treningssenteret! Å kjøre dans som kardio er effektivt, morsomt og mindre ensformet. Når du så drar på byen noen kg lettere og mer markert, så vil du ikke bare få komplimenter for hvor bra du ser ut. Nei, du vil også bli beundret for dine nye danseprestasjoner. Hvis du danser daglig vil du bli mer trygg på rytme, du vil bli bedre kjent med kroppen sine bevegelser og balansen vil også sitte bedre.


Wii Nintendo har også fått noen utrolig artige spill, der du kan bokse, danse, spille bowling osv. Du holder i to spaker, som reagerer på bevegelsene dine. Hvis du bokser og er skikkelig engasjert, så lover jeg deg at svetten spruter. Man blir så engasjert i spillet at man glemmer hvor fettforbrennende disse minuttene er. Det er lett å glemme pulsklokka under slik engasjement. Da kan du sette på alarmen på pulsklokken, så det piper hver gang du ligger for høyt eller for lavt.


Det er utrolig mye som brenner fett. Det handler bare om bevegelser med litt intensitet. Med litt kreativitet kan du gjøre fettforbrenningen til fart, spenning og glede. Det er ikke bare en tredemølle som brenner fettet. Alt som gjør kroppen varm vil gjøre susen.


Kos deg!