Magetrening & vaskebrett

0
130

Få de flotte magemusklene på plass! Med riktige øvelser og framgangsmåte, er ikke veien så lang som du tror. Her følger oppskriften.

VASKEBRETT
e Flotte magemuskler signaliserer også god form, atdu er slank og fast. Med veltrimmede magemuskler ser du godt trenet ut, og er uten tvil et blikkfang på stranden. Sommer, sol, kropper og hud. Enflott tid. Vi begynner like godt forberedelsene nå, så er du sikker på at du har en velformet six-pack til solen lokker av oss klærne!


Hvordan begynner du? Først må du planlegge treningen din. Her er det treningsprogrammet ditt kommer inn i bildet. Programmet bør selvsagt bestå av øvelser som bygger opp alle de store muskelgruppene dine. I denne artikkelen fokuserer vi kun på programmet du legger opp på magetreningen din. Du kan med fordel trene oftere, da slipper du å tenke på å trene hardt eller slik at det føles ubehagelig. Jo oftere du trener, jo lettere kan du trene.
Magemusklene trenes som enhver annen
muskelgruppe.En del tror at magen kan
trenes mye mer og oftere, men
faktum er at magen like lett kan
overtrenes somenhver annen muskel-
gruppe.
Treningen skal kun utføres når du føler deg i god form. Magemusklene skal kjennes sterke, utholdende og spreke. Dersom treningen går tungt og føles seig og ubehagelig, etter at du har trenet 2-3 uker, da må du trappe ned treningen. Det kan fort bli for mye av det gode! Det er viktig at du lærer deg å kjenne etter at treningen føles bra. Kun da går det framover.


Et effektiv mageprogram bør bestå av øvelser som vi kaller for de såkalte basisøvelser. Dette er øvelser som kobler inn hele muskelgruppen og trener i vårt tilfelle, magen helt riktig. Dette er øvelser som trener opp hele magen, og får magerutene til å vokse.

Crunches er ypperlig bra magetrening! Slik gjør du det.

Crunches er den beste øvelsen for magen. Crunches trener du ved å ligge på ryggen, gjerne med bena opp på en stol. Du kan holde hendene bak hodet. Så presser du sammen mellomgulvet og prøver å rulle deg opp slik at mest mulig av ryggen bøyes opp fra underlaget. Pust helt ut samtidig som du ”krøller deg sammen” i mellomgulvet. Rull pent ned på gulvet igjen og slipp deg sakte ned inntil du berører guldvet med hodet. Dette er faktisk en fin øvelse for halsmusklene også.


Sit ups er den gode gamle magetreningen vi alle vet om. Den sit ups-treningen er like effektiv i dag som den alltid har vært. Ligg på ryggen med hendene bak hodet eller over brystet. Rull ryggen opp fra gulvet i en dynamisk, fin bevegelse. Da unngår du at øvelsen er vond for ryggen. Med denne øvelsen får du også god trening av hoftebøyerne dine, og det er bra. For under aktivitet jobber som oftest magemusklene sammen med hoftebøyerne, og da er det en fordel å ha den samme gode styrken i alle disse musklene.
Her ser du øvelsen Crunches.
For å få fram magemusklene, er det ofte nød-
vendig at du reduserer kroppsfettet ditt. Først da
vil magerutene komme tydelig fram. Har du for
mye fett på kroppen, kan ikke allverdens mage-
trening få rutene på plass.
Du kan godt variere hvor du har armene dine. Bak hodet er tyngst, deretter armene på brystet, eller du kan faktisk ha armene på siden og hjelpe til litt dersom du enda ikke er sterk nok til å holde hendene bak hodet.


Det vil selvsagt ta litt tid. Det viktige er at du trener riktig og lar tiden få jobbe. Du kan utmerket godt trene deg til større og finere magemuskler i løpet av 3-4 uker.


Husk at all verdens magetrening hjelper ikke dersom du ikke har et så lavt kroppsfett at six-packen ikke synes. Hvis det er tilfelle, må du slanke deg og minsere fettlaget som ligger mellom huden og dine magemuskler.


Etter hvert som du blir sterkere og treningen går lett, kan du utvide treningen med flere treniningsdager. Etter en viss tid vil du kunne trene disse to øvelsene hver dag. Er du i dårlig form anbefales det deg å starte veldig pent og forsiktig. Tren så du merker det, men ikke slik at det gjør vondt. Blir du full av stiv- og stølhet dagen etterpå, er det et signal tilbake om at du må roe ned treningen din. Tren riktig, og det er kun et spørsmål om tid før du får faste og flotte magemuskler


Nedenfor følger et godt forslag til et magetreningsprogram som er ment å trenes 1-2 ganger hver uke til å begynne med.


Dag 1, Crunches, 2 sett x 10 – 30 repetisjoner
Sit ups, 2 sett x 10 – 30 repetisjoner
Dag 4, Crunches, 2 sett x 10 – 30 repetisjoner
Sit ups, 2 sett x 10 – 30 repetisjoner

Lykke til med formingen din av flotte og stramme
magemuskler!
Sett i gang. Ingen tid å miste!