SPØRSMÅL & SVAR: Kan Gynecomastia trenes bort? Hva kan gjøres for å bli kvitt “mannepupper”?

Spørsmål:
Jeg er 75 år,vekt 9o kg, høyde 190 cm, altså ikke nevneverdig overvektig, men har som mange eldre menn, store pupper. Jeg har en del unødvendig fett rundt livet, som kan trenes bort. Men pupper? Kan de “trenes” bort? At pupper på menn er uskjønt er en ting, men jeg har hørt at menn med pupper kan få brystkreft. Hvordan bli kvitt dem? Er fettsuging eneste mulighet?

Svar:
“Puppene” er underhudsfett. Jeg har forståelse for at noen mener det ikke er pent, men det er et normalt og naturlig forekommende. De kan ikke trenes bort.

Hos noen menn finnes det anlegg for å lagre ekstra mye kroppsfett på brystet, magen, og noen mer på beina enn andre. Dette er ting som varierer med genetikken.

Etterhvert som man blir eldre, synker testosteronet noe og kroppen får en del mindre muskler. Kaloriforbruket er heller ikke det samme. Ofte avtar også aktivitetsnivået en del. En samlet sum kommer som regel ut med at du får en kropp som tar med seg noen flere kilo med fett. Det er naturens gang.

Med slanking kan du imidlertid redusere størrelsen på kroppens fettdepoter. Men det er ikke sikkert at slankingen alene vil føre til ditt ønskede resultat:

Dersom fettet på brystene er svært sjenerende og oppleves som en betydelig byrde, så kan en plastisk kirurg ordne på dette. Det finnes i dag flere klinikker, og jeg vil tro at de fleste vil kunne hjelpe deg.