Skal man bli god, må man ville bli god God fysikk og et klart hode er to ufravikelige forutsetninger for å bli marinejeger. Det er hardt å bli marinejeger.

Skal man bli god, må man ville bli god – Del 1


God fysikk og et klart hode er to ufravikelige forutsetninger for å bli marinejeger. Det er hardt å bli marinejeger. Her er et 15 ukers program for trening av styrke og utholdenhet i bryst og arm musklatur.

Det skal være hardt å bli marinejeger</EM>


Grunnleggende treningsprogram


Grunnleggende treningsprogram er et progresjonsbasert, ni-ukers program ment for personer som tidligere ikke har drevet med regelmessig fysisk trening eller har lengre tids fravær fra regelmessig trening. Følg programmet så godt du overhode er i stand til og du vil bli overrasket over hvor gode fremskritt du gjør!


I del to av artikkelen får du programmet for uke 10-15


Løping er basis for all aktivitet på Marinejegerkurset


Mye av aktiviteten på Marinejegerkurset inneholder løping. Svømming, sykling og trening med vekter gir også verdifull trening som forberedelse til Marinejegerkurset, men det er KUN løping og gåing som gjør bena i stand til å takle aktiviteten på Marinejegerkurset.


Vi har i denne artikkelen kosentrert oss om styrketreningsdelen av det grunnleggende treningsprogrammet. Styrketreningen er konsentrert om push-ups, sit-ups og pull-ups.


Altså bryst, rygg, triceps og biceps.


Grunnleggende Styrketrening


Gjennomføres 3 dager i uken (Tirsdag, torsdag og søndag)  • Push-ups = armhevinger med albuene i ca 45% vinkel ut fra kroppen. Skal gjøres slik at overarmen er horisontalt med gulvet i nedre posisjon.
  • Sit-ups = chruncing av mage. Husk at du ikke skal trene hofteleddsbøyerne. Det er altså bare øvre del av ryggen som skal løftes fra gulvet og ikke nedre del av ryggen. Da bøyer du hofteleddet og trener i stedet hofteleddsbøyerne.
  • Pull-ups = Chins med bredt overhåndsgrep. Trekk deg opp til haken er over stangen.

Uke 1: 4×15 push-ups 4×20 sit-ups 3×3 pull-ups


Uke 2: 5×20 push-ups 5×20 sit-ups 3×3 pull-ups


Uke 3: 5×25 push-ups 5×25 sit-ups 3×4 pull-ups


Uke 4: 5×25 push-ups 5×25 sit-ups 3×4 pull-ups


Uke 5: 6×25 push-ups 6×25 sit-ups 3×5 pull-ups


Uke 6: 6×25 push-ups 6×25 sit-ups 3×6 pull-ups


Uke 7: 6×30 push-ups 6×30 sit-ups 3×8 pull-ups


Uke 8: 6×30 push-ups 6×30 sit-ups 2×10 pull-ups


Uke 9: 6×30 push-ups 6×30 sit-ups 3×10 pull-ups


MERK: For å oppnå best resultat skal du veksle mellom øvelsene. Kjør et sett med push-ups, deretter et sett med sit-ups etterfulgt av et sett med pull-ups og et sett med dips. Du skal ikke hvile mellom settene.


Ref: Marinejegerskolen