Mediene overdriver skadevirkningene av anabole steroider

0
213

Norske medier har begitt seg ut på en pågående og langvarig svartmalingskampanje der de har satt seg som mål å rakke anabole steroider så langt ned i møkka de klarer. Og mange har kjøpt det våset de publiserer.

Anabole steroider og reell bivirkningsfare og dødelighet
Faktum er at anabole steroider er blant våre aller tryggeste medisiner samt blant de aller eldste du i dag finner på apoteket. Anabole steroider har vært på markedet i over sytti år nå, og de er blant de desidert best utprøvde medisinene som i dag finnes. De fleste bivirkningene vedrørende bruk av anabole steroider er reversible og går tilbake når bruken avsluttes. Det skal også nevnes av graden av bivirkninger og hvilke bivirkninger som opptrer, er doserelatert. Brukere i kroppsbyggermiljøet og i maksimal styrkeutøvende idrett har selvadministrert anabole steroider i inntil helt gale doseringer. Og det er her vi primært ser det vi ser av betydelige bivirkninger, vi ser dem opptre innenfor helt uvettig bruk der de terapeutiske doseringene overgås med opptil flere tusen prosent.

Faktum er at det er vanskelig å finne dødsfall som er direkte konsekvens av det syntetiske hormonetterlignende anabole steroidet. Mens kortison kan ta livet av pasienten som direkte virkende konsekvens, så er dette langt verre å spore opp vedrørende anabole steroider. Dersom pasienten tar livet av seg eller ender opp med hjerteinfarkt og/eller skader på indre organer i den grad at døden inntreffer, så er disse å påse som indirekte og det er ofte vanskelig å med sikkerhet knytte disse livstruende og dødelige skadene og dødsfallene spesifikt og sikkert til avdødes bruk av anabole steroider. For å være sikker på at jeg ikke underdriver dødeligheten som følge av anabole steroider, så konkluderer jeg med at noen få dødsfall inntreffer, men at dette er alvorlige skadevirkninger som svært sjelden opptrer eller inntreffer. Anabole steroider er en veldig trygg medisin når den inntas i terapeutiske doser og brukes kun opptil et par måneder av gangen, i forhold til svært mange av dagens andre medisiner som leger skriver ut i hytt og pine.

Men mediene har lagt sitt hat på AAS (Anabol Adrogene Steroider)
Det er meg en liten gåte hvorfor norske medier har lagt seg etter medisinen anabole steroider i den sterke grad de har gjort det? Det synes meg etter hvert å ha vært en et negativt fokus utløst ført og fremst av idrettslige juksemakere som bryter idrettsforbundenes forbud for konkurrerende idrettsfolk om å innta anabole steroider. Her begynte negativiteten å vokse, og veksten bare fortsatte og fortsatte med at ungdom i tidlige tenår begynte å ta i bruk anabole steroider for å raskt vokse seg større og sterkere. Det ble ikke bedre når bøllemiljøet og tøffinger som ofte jobbet som dørvakter og på fritiden var voldsmenn og kroppsbyggere, så ut til å være en hakkbar minoritet i vårt samfunn som så ut til å legge sin elsk på akkurat anabole steroider. Jeg kan se et bilde foran meg av tynne, beinete og senete journalister som raser i harnisk over sine muskuløse og supertrente kropper som smøres inn i glinsende olje og får damene til å slikke seg om munnen. Alt i alt koker det hele ned til at norske medier og de som jobber i dem, de liker ikke anabole steroider på grunn av de menneskene som har brukt og bruker dem. Det er brukergruppen man i utgangspunktet vil og ville slå ned på, men etter hvert så har også angrep og nedverdigelse av selve medisinen også blitt en metiode for å egentlig til slutt ville komme brukerne til livs. Det er brukerne man ønsker å slå ned på når man slenger omkring segmed overdrivelser, manipulasjoner og regelrett løgn og fanteri når det kommer til å forklare hvor farlige disse oppbyggende medisinene er.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here