TRIM.NO VEILEDEREN: En historie om motivasjon, veien og målet. Finn dine grunner til å sette i gang!PICTURE YOUR BEAUTIFUL WAY TO THE GOAL.
You shall see it shall be so.
Veilederen Truls Eskelunds egen historie: Min Oppvåkning.For nærmere fem år siden tok jeg en videreutdanning. Dette var en kveldsskole, to ganger i uka. Ved siden av det var det mye lekser og hjemmearbeid som skulle gjøres.Etter at året var omme, var jeg i min dårligste form noensinne. Jeg sov på sofaen hver kveld, det ble også tid til en strekk de kveldene jeg skulle av gårde. Jeg slurvet med maten, spiste sjelden middag. Og spiste jeg, ble det ofte noe jeg stakk i munnen tilfeldig, enten fra gatekjøkken eller fra kiosken.Sommeren kom, og jeg skulle gjenoppta min vanlige aktivitet. Til min forskrekkelse oppdaget jeg at jeg helt hadde mistet motivasjon for å trene – og jeg fant på alle slags unnskyldninger for å slippe unna. Jeg husker spesielt en løpetur; Jeg stoppet opp midt i løypa og tenkte: Hva er egentlig vitsen med å være her ute å slite i regn og all slags vær, når jeg heller kunne sitte


TIME TO PUT ON THE GLOVES: Ta tak i
tilværelsen. Start et nytt og bedre levesett. Du
kan forme en bedre hverdag!
hjemme og se et program på tv. Etter det ble sofaen et kjærkomment oppholdssted, gjerne med en god bok, og potetgullet innenfor rekkevidde. Etter som årene gikk ble jeg stadig mer hjemme, eller jeg fylte fritiden med organisasjonsliv, TV, eller bilturer.Min oppvåkning var dagen da jeg skulle kjøpe nye klær – jeg hadde vokst ut av de jeg hadde. Nå oppdaget jeg at det var problemer med å finne noe som passet, og buksene hadde flere tommer rundt livet enn det var lengde på beina. Flere av buksene måtte legges opp! Tiden var inne til å legge om livsstilen!Jeg erfarte at det var vanskelig å nå de målene jeg satte meg, og jeg måtte tenke; Hva var det som hindret meg? Jeg tenkte meg at mirakelet hadde skjedd; Jeg våknet, og plutselig var dagen her da alt ville gå min vei. Hva hadde skjedd?Jeg måtte gå gjennom strenge prioriteringer. Samme dag sendte jeg permisjonssøknad til et to av de vervene jeg fremdeles ville ha – det var godt å ha noe å falle tilbake på om prosjektet mitt mislyktes. Et par steder sa jeg ifra at jeg ikke ville ta gjenvalg. Jeg var nøye på hvilke verv og oppdrag jeg sa ja til.
<TD height=1>
ARBEIDSTID: Det er på tide å komme i gang. La
i dag bli første dagen på en bedre vei. En vei
som vil gjøre deg vel og gjøre deg bedre. Du vil
finne lønn for strevet lenger framme. ingenting
er forbi. Hver dag er en ny begynnelse.
Og så gjorde jeg noe viktig: Jeg oppdaget at det enda var ledige plasser på Birkebeinerrennet, i mars måned året etter. Her meldte jeg meg på. Jeg hadde nærmest hatet å gå på ski, men likte å sykle og trene styrke innendørs. Dette ville være et godt mål å trene mot – samtidig som det ville være en utfordring.De dagene det nå var vanskelig å motivere seg for å trene, kunne jeg bare tenke på den kraftanstrengelsen som lå foran. Ofte var det motivasjon nok for å komme meg ut. Og hadde jeg ikke ork til den helt store treningsøkta – fant jeg alltid motivasjon for å komme meg ut, i alle fall for en lett økt en halvtimes tid.Alt henger sammen med alt, sa Gro Harlem Brundtland. Ettersom tiden gikk, måtte jeg legge om til et sunnere kosthold, jeg måtte passe på at jeg fikk nok søvn. På bare noen få måneder var jeg inne på et mye bedre og mer helsefremmende spor. Det var ikke alltid lett, og det skal det heller ikke være. Jeg har godt av å kjenne på motstand mot endring, og overvinne denne motstanden.Nå må du finne din vei mot et sunnere liv, som ikke bare vil gi deg et lengre liv, men også et mer innholdsrikt liv. Man skal ikke bare gi år til livet, men også liv til årene.Med hilsen


Din veileder og coach – Truls Eskelund