En mindre og fastere rumpe står høyt på ønskelista hos mange. Noen av utsendemessige årsaker, andre ser den fastere modellen som den med mer ytelse i.Vinkelen mellom lårbein og hofte er viktig og kan
ikke forfektes dersom rumpa skal få skikkelig
trening. Når du begynner å bøye beina så mye som
fekteren på bildet her gjør, så vil mye belastning
treffe setemuskulaturen. Sånt blir det spreke rumper
av!
Ønsker du deg en mindre rumpe? Kanskje litt fastere? Da er dette oppskriften for raskest mulig og best resultat!

Mindre kroppsfett får fram formene

Rumpens form utfylles av musklene, men disse mister gjerne form og utseende på grunn av det underhudsfettet som måtte befinne seg over. Derfor er ofte det første og beste tiltaket å slanke bort noen kilo. Samtidig bør du legge inn trening, både for å mer effektivt forbrenne mer kalorier og dermed slanke deg raskere, og for å få fram formene i muskulaturen ved at den blir fastere.

Slik slanker du deg på best mulig måte
Ta i bruk et slankeprogram som tillater deg å følge med på matinntak, redukasjon og effekt etter hvert som tiden får arbeide. Slankingen vil medføre en reduksjon av kroppsfett over hele kroppen. Det er ikke mulig å kun slanke bort fett på selve rumpen. Men den gledelige nyheten for jenter er at kvinnekroppen lagrer mest fett på rumpe og lår, og derfor er det akkurat disse områdene slankingen først og i størst grad vil virke fettreduserende.

Du ”fryser” matinntaket ditt på nåværende nivå og legger så til økende fysisk aktivitet i form av trening for rumpe og lår. I tillegg kan du også redusere matinntaket litt. Da vil effekten sammen med økende trening gi svært rask effekt.

Trening for økt forbrenning og forming av rumpe og lår
Du trenger her øvelser som effektivt treffer de musklene som du ønsker finere og fastere. Her følger et enkelt program.

Knebøy
Denne øvelsen er veldig enkel, og kan utføres hjemme uten noen slags hjelpemiddel eller apparater. Stå oppreist og senk deg ned ved å bøye knærne. Ryggen skal være rett og du skal bøye hoften så du kommer litt frampå. Senk deg ned til 90 grader eller lavere dersom du klarer det. Så retter du deg opp igjen. Gjenta denne bevegelsen 6-15 ganger. Kjenn at det tar på lårene og rumpa. Hvil deg et par minutter, og gjenta så nye 6-15 gjentagelser. Duk kan utføre 4-6 slike serier. Ikke slit deg ut, men kjenn at pulsen øker og at du får i gang pusten.

Benstrekk
Still deg på gulvet på alle fire. Strekk det ene benet bakover og løft det opp i retning taket. Før benet tilbake til utgangsstilling. Gjør 6-20 gjentagelser før du gjør det samme med det andre benet. Utfør 4-6 slike serier.

Denne enkle, men uhyre effektive treningen kan du utføre et par ganger i uken. Oftere dersom du er i god form. Musklene vil bli fastere og få en flott form etter hvert. Husk at det også kreves tid før musklene formes. Det vil kunne ta noen uker før du får et synlig resultat.


NOE VAKKERT Å SITTE PÅ: Å se bra ut er en ting, men det er faktisk viktig å ha sterk
setemuskulatur. Når musklene i rumpa er bra, er som regel også ryggen veltrenet og du har bra ytelse til å både løfte, gå og løpe i bratta.