FORSKNINGEN GIR NYE DOPINGMIDLER: GW1516 og AICAR heter de nye dopingmidlene. Foreløpig er imidlertid stoffene kun utprøvd på mus.Ifølge forskerne, så vil trolig et menneske reagere på
samme måten som mus gjør det ved inntak av de
nye dopingmidlene som nå er utviklet.
Det er omtrent som en gratis lunsj, men uten kaloriene, sier forskningsleder Ronald M. Evans til New York Times sin nettutgave.

Evans, som er forsker ved Salk Institute i San Diego, snakker om en fremtidig treningspille som består av virkestoffene Aicar eller GW1516. Stoffene lurer kroppen til å tro at den har gjennomgått en hard treningsøkt på cellenivå. Det skriver forskning.no.

Muskelcellene tror de har trent, og endrer seg på samme måte som de gjør ved trening.

Bedre prestasjoner Ved forsøk på mus viste Aicar seg å forbedre utholdenheten til musen på en tredemølle med 44 prosent. GW1516 viste enda bedre resultater og forbedret musens prestasjonsevne med 75 prosent.

Men ulempen er at stoffet må kombineres med noe trening for å ha noen effekt.Forskerne mener resultatene mest sannsynlig kan overføres til mennesker, ettersom kroppen vår kontrollerer muskelbygging med de samme underliggende genene som mus.

Ikke bare for sofagriser – Dette kan være gode nyheter for alle som er mer glad i å daffe i sofaen enn i en tur på treningsstudio. Men også for dem som ikke har mulighet til å trene på grunn av sykdom eller kraftig overvekt, ifølge Evans.

Mennesker med muskelsvinnsykdommer, eldre og syke som ikke kan trene, og folk med helsefarlig overvekt, vil kunne ha god nytte av en treningspille.

I tillegg vil nok de to stoffene være attraktive for profesjonelle idrettsutøvere.

Forskerne i La Jolla har derfor samarbeidet med World Anti-Doping Association og laget en svært følsom test som kan oppdage GW1516 og AICAR i urinprøver.


Artikkelen er hentet fra www.dinside.no.