SPØRSMÅL & SVAR: Ødelegger alkohol treningseffekten? En mann trener og spiser sunt, men går på fylla et par ganger i måneden.Spørsmål:
Jeg trener styrke 5 dager i uken, og prøver å være nøye på å spise sunt, og jeg vil påstå at kostholdet mitt er bra. Men jeg lurte på hvor mye alkohol ødelegger av treningen, hvis det er snakk om 1-2 ganger i måneden? Og da mener jeg 10-15 pils for hver gang, noe som jeg blir godfull av.


Svar:
Alkohol virker nedbrytende på både muskler og hjerne. Det er en fettløselig gift. Fyllesyke er et grusomt hint om hvordan alkoholen virker på kroppen. Men du ødelegger ikke alt som heter trening selv om du drikker deg full 1 gang i uka. Regn med at på en moderat fest/skikkelig fest, så mister du 1-2 døgn.


Treningsuka kan altså til tross for alkoholrus gi utbytte fra 5 dager. For å miste halve treningseffekten innenfor ei treningsuke, må du sannsynligvis gå på stupfylla fredag, lørdag og søndag.