Øker dosebehovet vedrørende amfetamin etter hvert som brukeren tilvennes?

0
339

SAMME DOSEN HELE VEiEN: Fra nybegynnerstadiet til erfaren bruker, så er det en viss oppgang i dose fra null til de vanlige 0,2 g. dosene som erfarne brukere tar. Null to dosene kan være tilstrekkelig fra erfaren bruker og hele veien videre. Null to dosene forblir null to.

Første gangen du prøver amfetamin
Det skal inntil ekstremt lite speed (amfetamin), til for at den førstegangs nybegynneren oppnår ruseffekt og blir høy. Spesielt lite skal det til dersom nybyggeren skyter speeden med sprøyte. Da er det bare støv i klipsposen som skal til for å oppnå fullgod ruseffekt.

Hvilke doser bør man prøve seg på?
For nybegynneren som sniffer amfetaminet (speeden), så holder det trolig med en dose så lav som 0,2 gram (med utgangspunkt i at speeden har et amfetamininnhold på rundt 20% som er det amf-innholdet som er normalt for speeden man får kjøpt i Norge). Er speeden dårligere enn 20% amfetamininnhold, så kalles det ikke for middels vare, men for “bøff”, dvs. at amfetaminet er tilsatt så mye uvirksomt pulver som er tilsatt for å få opp vekten og derved øke selgernes fortjenste. Bøffespeed er alt som har et innhold under 20% amfetamin. Skikkelig god amfetamin kan komme opp i 40%, og da snakker vi om skikkelig god speed. Men tilbake til doseringer; dersom nybegynneren skal sette speeden med sprøyte, så bør dosen være minimal, ikke noe mer enn 0,1 gram i de første skuddene de første ukene/månedene. Men det skal også sies at toleransen nybegynneren har og opp til han eller hun kan sette 0,2 g. er relativt rask og kort.

Amfetamin er et stoff som det er mulig å ta mye av, men rusen øker bare opp til et visst stadium
Jeg har opplevd å sette 0,6 gram mens kameraten min Jonny satte 0,2 gram, og dette var av samme sorten. Vi fikk akkurat den samme virkningen. Det tok meg lang tid å skjønne at en dose på 0,2 gram for en innkjørt og duggerfaren bruker kan få den samme virkningen ut av en dose på 0,2 gram som en dose på 0,6 gram eller mer. Så virkningen på meg som ikke meger blir ruset (høy) av amfetamin, så har det ingen hensikt å ta doser større enn 0,2 – 0,3 gram i slengen. Å skyte 1,5 gram det er bare å kaste pengene ut glasset.

For brukere som er å regne som relativt nybegynnere og som blir høye (ruset) av å snorte, droppe eller skyte speed, kan etter hvert som de blir mer erfarne eksperimentere med å legge i mer i smellen (skuddet), for å se om en bedre form og høyere rus kan oppnås, men ærlig talt så kan det være like greit å vise middelmådighet og holde seg til den gylne middelvei. Den gylne middelvei har jeg selv aldri klart å følge. Jeg har en tendens til å alltid søke det ekstreme og gå veien helt ut til ytterpunktene, men dette er ikke en livsstil jeg kan anbefale med hjertet på hånden, nei hånden på hjertet var det.

Nybegynner på stor dose og diger opptur, vokt deg for nedturen
Jo høyere du kommer, jo lenger ned går det etterpå. Etter en skikkelig flytur så kan nedturen ende med at brukeren går i psykose. En mildere psykose kan sitte i opptil 1-2 døgn, da normaliserer det seg i hodet og hangoveren er over. Erfarne og tilvente brukere blir som nevnt ikke høye (rusne), så de opplever heller ikke noen nedtur eller psykose i etterkant av amfetaminbruken. Så innkjørte amfetaminbrukere oppnår kun at aktivitetsevnen og lysten og motivasjonen og kreativiteten og aktiviteten øker, man kan si at brukeren får giv i kroppen, får ånden, og blir “gira”, men altså ikke rusa/høy.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here