Running Is A Mind Game #61 b&wEnhver idrettsutøver må ha full kontroll på treningsmengden sin. Økningen av treningsmengde må være tilpasset det som muskulaturen greier å tilpasse seg.

Maksimal innsats (presser seg 100% eller presser seg så hardt som mulig), påfører organismen en økning av treningsmengde som er så stor som den kan bli. Utøveren holder ikke økningen av treningsmengde under kontroll, og påfører ikke økningen kontrollert og tilpasset det organismen greier å tilpasse seg. Når utøveren gir kroppen treningsOVERDOSE hver økt, så medfører dette at overskuddet tømmes og muskelen går over i negative fase (overtrening).

Avhengig av treningsgrunnlaget, så vil tiden det tar å bli overtrent variere fra en trening til mange som for eksempel. 20-30 treninger.

Innsatsen er en av faktorene som er en del av utøverens treningsmengde. Det er vanlig at kroppsbyggere og fitnessutøvere kjører treningsmengden sin til helvete på akkurat denne faktoren. Det er ikke vanlig å se at utøvere setter i gang med å slippe kontrollen på treningsmengdens andre faktorer.

Det ville bli det samme som at utøveren strever etter å trene så ofte som mulig (hyppighet), kanskje med full gass her så trener utøveren med 1 treningsdag første uken, for så å øke alt han eller hun greier til neste uke, og da blir det 7 økter denne uken, trening hver dag. Det er ikke vanskelig å se at dette hadde gått rett til blokksberg. Så treningsmengdens hyppighet den passer utøverne på å holde under strikt kontroll.

what-to-eat-after-working-outUtøveren kunne tatt intensiteten og sluppet kontrollen på den og gitt full peis av alt det han eller hun klarte. Ved faktoren intensitet så ville dette innebære at utøveren lasset på med vekter slik at han/hun ville ha så høy vektbelastning på stangen at kun 1 repetisjon ville være mulig per sett. Men her er det vanlig at utøveren har strikt kontroll og avpasser denne faktoren i treningsmengden slik at intensiteten holdes nede i den grad at mellom 4-20 repetisjoner utføres. Hvordan ville det ende hvis hele treningsprogrammet ditt besto av kun en reps maksløft der du hele tiden ga full peis og prøvde å perse hver gang?

Utøveren kunne også tatt og peist på maksimalt med økning på treningens volum. Han eller hun kunne da lagt på opptil mange sett per trening uke for uke, da treningen ikke hadde blitt stoppet før utøveren var så sliten at han/hun ikke maktet å løfte mer. Men utøverne holder volumet (antall sett), under strikt kontroll og slipper seg ikke løs og peiser på alt som går. Volumet holdes under kontroll og tøyles. Det er her enkelt å se at med full peis på volumet, så ville det gått ad dundas i løpet av kort tid, det ville blitt belastningsskader og overrivninger i kø.