trim.no har de siste 12 årene levert ut over 350.000 treningsopplegg. Vi har lært gjennom rikholdige erfaringer at suksessiv trening ofte innebærer at utøveren planlegger treningsopplegget sitt over en toårsperiode. Da kan man kalkulere med en viss ukentlig økning (progressiv mikrotrenings-systematikk).

Planlegg treningen over en toårsperiode

   
 
 

trim.no har de siste 12 årene levert ut over 350.000 treningsopplegg. Vi har lært gjennom rikholdige erfaringer at suksessiv trening ofte innebærer at utøveren planlegger treningsopplegget sitt over en toårsperiode. Da kan man kalkulere med en viss ukentlig økning (progressiv mikrotrenings-systematikk).

Sett opp et enkelt treningsopplegg eller be om direkte hjelp til dette på trim.no. Vi kan vise deg hvordan du meget effektivt kan trene med progressivt økende belastning fra uke til uke, og ikke minst hvordan du bør føre opp dine detaljer/data i din treningsdagbok. Send mail til trim.no hvis du vil ha hjelp til å sette opp et passende, individuelt tilpasset treningsopplegg.

   
TRENINGEN GÅR LETT OG FØLES GOD: Riktig
trening foregår på toppen av det positive
overskuddet.
 

Hva innebærer det å planlegge to år framover?
Det innebærer at du kan ta en viss økning og kalkulere med denne og derved se hvor stor framgang du med din lille, fastsatte og nøye planlagte økning fra uke til uke kan legge inn. Du bygger planen din på et enkelt treningsprogram som involverer alle dine muskelgrupper med de øvelsene du setter opp, og så begynner du uke for uke å legge til en viss økning. Dersom du har gjort riktige beregninger, så vil du med dette opplegget unngå overtrening og derved stagnasjon og tilbakegang, og du vil øke pent og pyntelig oppover til du når din toårige målsetning.

   
Jo smalere grep du tar armhevingene med,
jo mer belastning får du på triceps og
forsiden av skuldrene dine.
 

Som eksempel kan armhevinger nevnes
Hvis du i dag skal begynne å trene, hvor mange armhevinger klarer du? Vel, det vil kanskje vise deg hvor sterk og utholdende du er, men å ta seg helt ut betyr at du blåser ut overskuddet i muskulaturen som en gufs med nordavind blåser ut telyset ditt på påskehytta. Nei, hvis du derimot ser for deg at du begynner så utrolig pent som å ta 1 –èn- armheving den første uka, og så tar du 2 –to- armhevinger neste uke, og slik fortsetter du å legge til en repetisjon per uke, så vil du med denne progresjonen ta 104 rolige, dype og kontrollerte armhevinger om to år. Ærlig talt, hvor mange utøvere kjenner du som kan ta over 100 dype, kontrollerte og skikkelig utførte armhevinger? Ikke mange, tipper jeg. Og jeg kan love deg at når du når dette resultatet, så vil du ha brystmuskler, forside skuldre og triceps, som vitner og forteller sitt tydelige språk. Du vil ha utviklet muskulaturen i kanskje overraskende grad!

   
 
 

Følg med på løftefølelsen
Det er viktig selv om du planlegger og utfører systematiske og faste ukentlige økninger, å hele tiden også følge med på løftefølelsen. Det skal føles lett, positivt , gøy og motiverende å trene hver en av øvelsene. Dersom du går fra lett løftefølelse til tung, seig, vond og lei og motstridende løftefølelse, må du se på programmet ditt, om hvorvidt du har lagt inn for stor økning? Det kan også være at du undertrener, men dette er mer sjelden kost, så se først og fremst på sjansen for at du har gått deg på en overtrening. Om du skulle ha behov for hjelp til å analysere hvorvidt du lider av overtrening, så kan du maile trim.no her og rådføre deg.

Når du kombinerer planlagt og kalkulert økning uke for uke oppover og utover til to hele år, og du kombinerer dette med å også passe på og tolke løftefølelsen innenfor hver øvelse på hver trening, da har du et treningsopplegg som med stor sannsynlighet vil produsere kjempegode resultater! Hvis du er i tvil om hvordan ditt enkle treningsopplegg bør se ut, og hvordan du skal føre treningsdaboken din på riktig og mest mulig oversiktlige måte, så ta kontakt med trim.no og be om bistand! Klikk her og send oss en epost!

   
 
 

Jeg kan nevne at jeg har trent etter dette systemet, og det fungerte meget godt. Jeg begynte på 1 armheving første uken, så to armhevinger neste uke, og sli fortsatte jeg og la til en ny rep hver uke. Etter 24 uker hadde jeg 24 rolige, dype, kontrollerte og lette armhevinger. Det var nå like lett å ta 24 armhevinger som det var for 24 uker siden å ta 1 armheving. Skjønner? Jeg bestemte meg nå for at tiden var kommet for å teste ut hvor mange armhevinger jeg nå klarte, dersom jeg ga full gass og presset meg alt jeg klarte. Overrasket passerte jeg femti armhevinger som hadde vært mitt tidligere besteresultat. Jeg tok intet mindre enn over 63 armhevinger! Denne testen beviste det jeg i denne artikkelen skriver om. Hvis du holder deg til dette programmet innenfor +1 rep per uke med armhevinger, ja da vil du etter fire år ta 208 dype, rolige, kontrollerte og lette armhevinger. Kjenner du noen som klarer dette? Og hvordan tror du dette treningsgrunnlaget og overskuddsprestasjonen vil påvirke ditt muskelvolum i bryst, forside skuldre og triceps? You bet, det vil bule i stor muskelmasse!