samtlige dyr som fikk proteintilskuddet økte levetiden sin med 12 prosent

Proteinpulver kan øke levealder med ti år.


Vi henter sjelden artikler fra dagspressen, men her gjør vi et unntak og gir et kort resyme av en artikkel iDagbladetsom vi tror interesserer våre lesere.


Ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius mener at det vktigste for å få en god alderdom i møte, er å spise rett. (Det er vi i trim.no selvsagt helt enige i)


Proteinpulver kan inneholde noen av hemmelighetene til et lengre liv, viser ny forskning gjort av italienske forskere, skriver britiske Daily Maili en lesverdig artikkel.


Pulveret som ofte brukes av kroppsbyggere, ble brukt i dyreforsøk for å se hvilken effekt det hadde. Blandet ut i vann, viste resultatet at samtlige dyr som fikk proteintilskuddet økte levetiden sin med 12 prosent.
proteinpulver kan forlenge livet

proteinpulver kan forlenge livet med 12% ?


Trim.no sakser fra Dagbladet:
“Professor Enzo Nisoli ved universitetet i Brescia i Italia, ga middelaldrende mus vann med byggeblokkene som er i protein. De som fikk supplementet, levde 80 dager lengre enn de som ikke fikk det. Muskelstyrke, balanse, koordinasjon og utholdenhet var også bedre hos musene som fikk supplementet.


De italienske forskerne tror, på bakgrunn av forskningsresultatene, at pulveret vil gi en positiv effekt for middelaldrene og eldre.


– Ut fra dataene vi har fått, vil jeg anbefale eldre å øke inntaket av proteiner, sier Nisoli”.


Riktig kosthold


Selv om det ikke er bevist at pulveret vil ha samme effekt på mennesker, mener Nisoli at det kan gi en positiv helseeffekt. Dyreforsøkene antyder også at dette vil ha liten virkning for dem som er ung og lever sunt.


Ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius kjent fra tv2-serien «Sunt og Godt», mener rett kosthold alltid vil ha en positiv effekt.


For eldre som beveger seg lite og spiser lite, vil ekstra inntak av proteiner klart ha en effekt. Gjennom et normalt og sunt kosthold, vil vi alle få de næringsstoffene vi trenger for å holde oss friske og sunne, forklarer Borchsenius til Dagbladet. (Uthevingen er gjort av trim.no)