SPØRSMÅL & SVAR: Kan man få gjort noe med ridebukselår?RIDEBUKSELÅR: Riktig trening og kosthold kan
muligens redusere størrelsen på ridebukselårene,
men det er ikke sikkert at det lar seg gjøre å få
de helt vekk.
Spørsmål:
Jeg vil gjerne vite om det i hele tatt finnes noen måte å bli kvitt/redusere “ridebukselår”. I mitt tilfelle så trener jeg 3-4 ganger pr. uke, kombinerer da spinning(2-3),aerobic(1) og vekttrening(1-2) med stang og vekter i sal. Jeg er slank og moderat muskuløs, men blir ikke kvitt fettet på siden av lårene/rompa. Midje og lår har blitt mye mindre etter trening og vekttap, men det andre sitter som støpt. Når det gjelder kosten prøver jeg å være bevisst, spiser moderat og bruker mye grønnsaker og hvitt kjøtt i kosten. Hva kan jeg gjøre for å få bukt med dette problemet?


Svar:
Kroppsfomen du beskriver som ridebukselår, er nok noe som hos de det gjelder, ofte har en genetisk predisponering. Dvs. at det mer eller mindre er et medfødt anlegg og kroppsform. Trening og diett kan bedre kroppsformene også på dette området, men i flere tilfeller vil man nok se at det ikke er tilstrekkelig.


Dersom du etter de resultatene du har fått/får gjennom dietten og treningen din, ikke gir deg resultater du kan slå deg til ro med, kan en siste utvei eller et siste alternativ, være å høre med en plastikk kirurg hva hun eller han mener. I våre dager er jo inngrep blitt så populært og vanlig, at det har blitt topp tv-underholdning. If it makes you happy, var det ei som sang. Og ofte tenker jeg akkurat det, at hvis du får det bedre, så er det kanskje veien å gå. Men du må velge selv. Og oppfatningen din av ditt eget utseende er ikke alltid i tråd med det andre ser, og etterhvert som du blir eldre så vil du akseptere seg selv mer og mer. Men igjen, different folks, different strokes.