Rusmidler kan utløse epileptiske anfall

0
420

HYPERSENSiTiV OVERFOR SENTRALSTiMULERENDE: Narkotiske stoffer og rusmidler som speed, kan utløse epileptiske anfall. Ved speedbruk kan også søvnmangel være en utløsende faktor.

Et ekstremt tilfelle av en AD/HD – lignende sinnslidelse
Mannen sa selv at han led av kraftig AD/HD, men jeg får ikke utløsningen av de epileptiske anfallene til å stemme med en ren AD/HD – diagnose. Og det rimer heller ikke dette at sentralstimulerende stoffer ikke roet mannen ned og ga ham mer sjelefred, han tok helt av i hodet og ble fullstedig propell og rotete. Det skulle lite sentralstimulerende til før hans sinnstilstand toppet seg i altfor stresset og oppgiret modus, noe som altså fikk ham til å gå inn i det ene epileptiske anfallet etter det andre (de første anfallene var milde, men senere kom det ett eller to anfall som var ganske kraftige).

Allerede kjent at rusmidler, narkotiske stoffer og søvnmangel kan utløse epileptiske anfall
Det er ingen nyhet at rusmidler og søvnmangel kan utløse epileptiske anfall. Det har vært kjent i mange år. Personer som lider av epilepsi må/bør/kan være forsiktige med bruk av rusmidler og/eller i kombinasjon med søvnmangel (sistnevnte er jo veldig vanlig i forbindelse med bruk av amfetamin, meta og/eller kokain).

Ha alltid noe beroligende du kan ty til
Epileptikere som ruser seg og/eller går våkne i over ett til flere døgn, bør ha noen berolgende piller på seg som de kan ta dersom det skulle oppstå tilløp til, eller utbrudd av et eller flere epileptiske anfall. Ofte vil beroligende midler senke/redusere de utløsende nivåene på de faktorer som måtte synes å være de triggende eller utløsende.

Sinnslidelser kan gjøre deg rolig av speed eller helt oppjaget så det koker over
AD/HD er en typisk sinnslidelse hvor man ser at inntak av amfetamin (sentralstimulerende), virker slik at personen får mindre tankekjør og blir roligere. Men det finnes de tilfeller hvor effekten av speed blir den eksakt motsatte. Hvorvidt vi da har med en AD/HD – pasient å gjøre, det skal være usagt, men dersom det er tilfelle at du opplever at du ved inntak av inntil små mengder speed blir oppjaget i hodet/tankeverdenen, og at det trigger stress og ubehagelige psykiske symptomer, så bør du vurdere å kutte ut bruken av sentralstimulerende stoffer/midler. Det kan være at du heller bør velge stoffer (hvis noen i det hele tatt), som virker beroligende. Det naturlige valget vil vel være beroligende piller. Kraftkosten er heroin, men å anbefale noen å bruke heroin på fast basis, det blir for drøyt for meg. Jeg har et anstrengt forhold til heroin. Å bruke heroin jevnt over tid kan få deg grisehekta i løpet av bare en kortere periode, og heroin er ikke et stoff som er enkelt å slutte med når abstinensene er så jævlige at du kan komme dit hen at du føler at du dør.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here