Rusmisbrukere og narkomane må organisere seg

0
266

DEN MINORITETEN SOM IKKE TAR TIL MOTMÆLE: Rusmisbrukere og narkomane går for lut og kaldt vann. Nå er det på tide at de får ta til motmæle.

Får gjennomgå, men ikke tatt til motmæle
De såkalte «rusmisbrukerne» og «narkomane» går for lut og kaldt vann, og samfunnet setter stadig flere sperrer for dem, slik at livet deres skal bli enda verre. Daglig opplever disse omtalte menneskene at de er støtt ut av samfunnet – folk vil ikke ha noe med dem å gjøre. Det kan sammenlignes med Jesu tid de spedalske. Hva er det som gjør denne pasientgruppen (for de er syke og lider), til noe så frastøtende og forhatt? Selv skjønner jeg det ikke. Jeg dømmer ingen og jeg vet at livet kan by på utfordringer og lidelse som er så omfattende og stor, at lidelsen styrer disse menneskene til sin medinske stoffbruk. Eventuell rus kommer som en bonus (mennesket har til alle tider ruset seg).

Fra folk på gata, naboen, mediene, alle ser ned på disse medisinbrukerne. Rusmisbrukere og narkomane er ikke verdt noe. Søppelnarkoman, det er et ord og begrep som nå baner seg vei inn i det norske språk; søppelnarkoman. Et enda styggere og mer nedsettende begrep, ord og bås, enn «narkoman». Det store problemet er at rusbrukere og narkotikabrukere ikke har noe talerør for å tale sin sak fra sin side til mennesker rundt. Menneskene rundt skjønner ikke overhodet hva det går i.

Det er på tide å organisere seg
Jonny B Sande jobber med å få opp et nettsted som heter Narkomanes forening. Her vil det bli mulighet for å melde seg inn og delta i en intern og felles debatt mellom rusbrukere og narkotikabrukere. Får Sande med mange nok medlemmer, kan disse stakkars pasientene få et talerør på Stortinget.

Sande tar sikte på mann på stortinget
Så fort nettstedet klarer å få med over 500 medlemmer, så åpner det for at man får inn en mann på stortinget. Da vil man ha et godt talerør som kan tale rusmisbrukernes sak overfor stat, land og samfunn.

Behandlingen og synet på de såkalte «rusmisbrukerne» og de «narkomane», er en skam. Husk på dette: Du skal ikke dømme noen. Du skal ikke se ned på andre. Du skal oppføre dseg pent mot alle du treffer. Snakk godt om de du treffer og er sammen med, ikke gå rundt og snakk nedlatende om denne stakkars pasientgruppen jeg her skriver om. Det kreves ikke mer enn normal og god folkeskikk.

Et pust fra åndeverdenen
Husk hva Jesus sa: Det er vanskeligere for den rike, å komme til himmelen, enn for en kamel å komme gjennom nåløyet. Videre forteller bibelen om at de som lider mye i livet, de får en høy plass i Himmelen, mens de som er lykkelige og har det godt, de har allerede fått sin lønn. Rusmisbrukere og narkomane kan komme høyt, for de tar en solid del av livets lidelse som alt liv i skaperverket må bære. Jo større lidelse, jo høyere plassering. Jeg behandler disse menneskene med  stor respekt. En uteligger på et gatehjørne, jeg ser en god sjel, en bit av Gud, jeg ser et likeverdig menneske som jeg gjerne hilser på og prater med.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here