Skadelig med betennelsedempende medikamenter?

0
224

SPØRSMÅL & SVAR: Innsenderen lurer på om betennelsedempende medikamenter er til å anbefale ved belastningsskader.
UNNGÅ FARLIGE MEDIKAMENTER: Si nei til å bruke
antiinflammatoriske/betennelsedempende
medikamenter. Hvis du har behov for noe
lindrende, så sats heller på mindre smertestillende
medikamenter.


Smertestillende bør kun tas i den akutte fasen hvor
smertene er størst. Og denne typen medikamenter
må kun brukes ved hvile. Brukes smertestillende
for å kunne opprettholde fysisk aktivitet, så kan
dette potensielt forverre smertene og skadene.

Spørsmål:
Jeg har i perioder det siste halve året vært plaget av vonde knær. Jeg var hos legen for å få bekreftet at det var en belastningsskade jeg faktisk har. Fikk dette bekreftet og fikk utskrevet voltaren, som visstnok skal være bra mot senebetennelser. Er dette et produkt du vil anbefale å ta?


Svar:
Voltaren kan du trygt unngå. Det er et medikament som hevdes å være betennelsedempende, men det er det ikke. Det demper ikke noen betennelse i det hele tatt. En senebetennelse er ikke en betennelse i ordets rette forstand. Det er bare noe de har funnet på å kalle det da det lgner på den vevsnedbrytelse man finner i sårdannelse med betennelse.


Betennelsedempende medisiner er farlige medisiner. Hvert år dør rundt 150 nordmenn av slike «medisiner». Og rundt 15.000 mennesker får magesår.Antiinnflammatoriske medikamenterer etsende syre som kan brenne hull i både tarmer og magesekk, og du kan få skikkelige smerter i nyrene og leveren.
SYK AV MEDISINER: Det finnes de som
tror at flere av medikamentene som i dag
brukes, i ettertid vil vise seg å være vår
tids feilbehandling/feilmedisinering.
Det eneste de tablettene gjør, er å ta vekk/redusere smerten, og det er ikke lurt i det hele tatt. For da kjenner du ikke at du belaster for mye, og dermed bruker du gjerne knærne dine mer, og når virkningen av tablettene går ut, såkan du ha fått et par knær verre skadet enn før og med enda mer smerter.


Det er helt normalt at du kjenner en økning av smerter/symptomer som stivhet de første dagene du får avlastet skikkelig. Det er nemlig da du virkelig kjenner skadens reelle tilstand. Så lenge du belaster et skadested, så virker belastningen i seg selv noe lindrende eller dempende på smerten.