Kan man slanke bort fett fra rumpe og lår uten at man må slanke hele kroppen?












Kroppen er vakker, skjør og sårbar. Slanking
kan gjøre den tynnere og fastere,
men huskat det viktigsteer å være sunn og frisk.
Utseende er bare en del av oss.


Punktslanking?


Det har vært mange diskusjoner opp gjennom tidene angående hvor vidt det er mulig å slanke kun visse områder av kroppen, såkalt punktslanking. Man tenker seg her at man ikke slanker hele kroppen, men at slankingen og hele dens effekt, kun skal redusere underhudsfettet i de områder man måtte ønske. Til dette formålet har slankeprodukter som kremer etc. vært markedsført. Men fungerer det?


Punktslanking er noe som ikke lar seg gjennomføre, og ingen kremer eller slankeprodukt kan gi noen fettreduserende effekt kun ved visse områder på kroppen. Men likevel er det verdt å merke seg at fettreduksjonen ved slanking ikke er lik over hele kroppen.












Hun her trener fitness og har
utviklet bra med muskler.
I tillegg har hunlite kroppsfett.
Det er kombinasjonen som får
fram fine former på musklene.
Kjønnsmessige forskjeller


Hos menn er det først og fremst på magen den største fettlagringen forekommer. Hos kvinner er den største fettlagringen på rumpe, hofter og lår. Disse områdene er de hvor fettlagrene sist reduseres.


Genetiske forskjeller innenfor samme kjønn


Vi er skapt like, men ikke helt like. Innenfor kjønnene finnes det genetiske, mindre forskjeller. Noen har naturlig større lår, større rumpe eller bredere hofter enn andre. Slanking kan forandre og forbedre form og utseende på disse delene av kroppen, men vil aldri kunne forandre vår genetiske form i større grad.


Ved slanking vil en etter hvert klare å redusere kroppsfettet mye. Og til slutt vil jo underhudsfettet også forsvinne fra rumpe og lår. Jo mer fett den enkelte genetisk og arvelig har i disse områdene, jo magrere må denne bli før de ønskede resultatene ses.