SPØRSMÅL & SVAR: Vil jeg få store muskler av løping, svømming og gåing?Spørsmål:
Er ei jente på 19 år som driver med omtrent det samme som innsenderen av dagens spørsmål. (løping, svømming, gåing og noe avslappende yoga på stuegulvet for bevegeligheten). Jeg trener selvsagt av lyst, men også for å øke forbrenningen. Større muskler vil øke forbrenningen og føre til mindre fett, men vil jeg få STORE muskler av denne treningskombinasjonen? det vil jeg ikke ha! Slank og veltrent er stikkordet! (hørt den før eller?;)


Svar:
Du vil utvikle muskelmasse når du er i mye aktivitet. Men både løping, svømming og gåing som ligger på et normalt aktivitetsnivå vil gi deg en hel normal kropp. Du ser ikke ut som en kroppsbygger etter tre år, for å si det sånn. Store muskler krever nok at du på et eller annet tidspunkt begynner å trene med vektmotstand som gradvis økes til det tyngre og tyngte (kilo på stanga).


Kommer du deg opp på proffnivå med løping i sprinttempo, så er det helt klart at dette vil gi deg solid muskelmasse. Og meget godt trente svømmere utvikler solid muskulatur i skuldrene. De fleste mosjonister streber etter litt mer muskler. Jeg tror ikke du har grunn til bekymring når det gjelder fare for å få for mye muskler. Så tren og vær gla! 🙂