Bruk fysisk aktivitet til å utvikle selvtilliten din. Trening er et utmerket verktøy som utvikler mye mer enn fysisk styrke og utholdenhet.
Du kan bygge opp selvtilliten din med trening. Det som er viktig er at du velger de riktige aktivitetene. Her får du de viktigste tipsene for at treningen skal bygge deg opp psykisk!


Først må du bli klar over at det er snakk om to typer selvtillit her. Den ene typen er den selvsikkerheten du kan bygge opp innenfor akkurat den treningsformen du holder på med. Feks. kan du bygge opp stor selvsikkerhet innenfor bilkjøring, mens selvtilliten din på andre områder forblir på samme nivå. Den andre typen selvtillit er den som kommer som trygghet og ro på grunn av din følelsesmessige tilstand.

1. Treningen bør være gøy.
Det er viktig at treningen din er lystbetont. Det vil si at du liker å holde på med det du gjør, og at du gjør det fordi du har lyst. Enkelt og greit. Motstykket er at du presser deg til å trene, og da blir det helt feil.

2. Treningen bør gi framgang.
Det er veldig viktig at du ser at treningen din gir framgang og økende resultater. Framgang vil gi deg bedre selvsikkerhet innenfor det du trener på, og vil også påvirke ditt syn på deg selv, i positiv retning.

3. Treningen bør inneholde sosialt fellesskap og konkurranse.
Målsetningene med din trening kan med fordel rettes mot konkurranse med andre. Konkurrerer du på trening eller trener for å delta i konkurranse, vil treningen kunne gi deg mye spenning og glede tilbake.

4. Bedriv trening som inneholder risiko
Ekstremsport er et tydelig eksempel på denne typen trening. I slike treningsformer ligger det mye utfordring, spenning og krav til mestring, som kan gi deg massevis av glede og ja, større selvsikkerhet og selvfølelse!


Løsne på tøylene og vær deg selv. Så klart du er god nok. Verden er frihetsberøvende, og kampen strekker seg ut foran deg hvor du står. Men husk at konkurransen er verdens lek. Kjærligheten dekker universet og er ekte og evig.Etter lek kommer alvor.