Tilvenning til amfetamin

0
229

Så lite som bruk èn gang per måned, er nok til at organismen begynner sin tilvenningsprosess til amfetamin. I korte trekk dreier dette seg om at organismen ikke lenger blir ruset.

Hjernen tilpasser seg stoffet
Om du ikke tar amfetamin oftere enn èn gang i måneden, så vil hjernen allerede med denne sjeldne frekvensen begynne sin tilpasning og tilvenning til ruseffekten av amfetamin. Tilvenningen består av at brukeren ikke kommer så høyt opp som han/hun tidligere pleide å oppleve. Det nytter i liten grad å tilføre mer amfetamin/større doser, for amfetamin får deg ikke høyere jo høyere dose som brukes. Uavhengig av dosens størrelse, så vil amfetaminet maksimalt ta deg opp til det nivået som fastsettes av tilvenningsnivået ditt.

Jo oftere du bruker det, jo bedre virker det – og sprøyta sender rusnivået rett til værs
Da jeg begynte å bruke amfetamin så var det i utgangspunktet som min medisin jeg tiltenkte bruken, men ganske snart så ble det åpenbart at det var maksimal ruseffekt jeg var ute etter. Jeg begynte “karrieren” rett på sprøyte, fordi jeg ble gjort kjent med at stoffer virker sterkere når de injiseres direkte i blodstrømmen. Dermed var valget egentlig ikke noe valg for meg. Selvfølgelig skulle jeg injisere det dersom det ga den ruseffekten (hvor høy du blir), som var sterkest, størst, mest voldsom og intens.

I starten tok jeg speed bare 1 gang i måneden
Jeg fant ut at en måneds opphold mellom hver kule på amfetamin, så ut til å være det optimale. Da ble jeg så høy som overhodet mulig, og det var det jeg ville. De to første årene besto av amfetaminbruk kun 1 gang per måned. Jeg er av de heldige som aldri har overdoset på amfetamin i den forstand at du blir så høy at du bikker og snur ned igjen i tretthet (du kan slukne og gå rett i gulvet), men desto mer uheldig hva angår det å gå lett i psykose. Startfasen hos en som begynner med amfetamin, kan være bruk ned til så lite som 1 gang per måned. Men så etter passerte to år, så begynte lysten og behovet å melde seg etter bare, ja, fjorten dagers tid. Dette er de tidlige stegene i retning av å bli narkoman (men det så jeg ikke da). Fjorten dagers pause mellom speedbruken som kunne strekke seg over alt fra to – fire, fem døgn, begynte nå å miste en vesentlig del av sin “skyhøye” ruseffekt. Jeg ble rett og slett ikke så høy som før, noe jeg da feilaktig tenkte kun hadde skyld i at jeg nå brukte amfetamin oftere. Jeg så ikke den saktegående tilvenningen som også var en del av utviklingsbildet.

Bruk av amfetamin hver 14.dag
De neste to årene holdt jeg forbruket nede til bruk sånn cirka hver fjortende dag. Jeg ble etter hvert ganske fort vant til at jeg ikke lenger ble så skyhøy som tidligere. Jeg innfant meg med en bortimot halvert ruseffekt. Forbruket kunne tilsynelatende virke for å ligge der stabilt, men jeg ser nå at bruken hele tiden var i utvikling: Jeg ble stadig oftere truffet av at lysten og behovet mitt for amfetamin dukket opp litt og litt oftere, sammen med det faktum at ruseffekten var på vei ned. Tar du amfetamin 2 ganger i måneden, så er hele organismen din påvirket v dette og jobber med sin tilvenningsprosess (kroppen og hjernen beskytter seg imot amfetamin som utløser hjernens psykiske overskudd).

Bruken tar seg opp til inntak av amfetamin hver tiende dag (3 ganger i måneden)
Dette var et interessant sted å komme til. Når bruken av amfetamin over et års tid ligger på bruk sånn cirka tre ganger per måned, så begynner ruseffekten å avta helt dramatisk. Og på dette nivået ble jeg klar over at amfetamin ikke bare utløser det psykiske overskuddet hjernen har, men at stoffet også innvirker utenfor tapping av omtalte overskudd. Amfetamin påvirker arbeidsevnen, arbeidslysten, våkenheten, nedsetter søvnbehovet og kan føre til at du får skikkelige kreative og overskuddsmessige innslag som ikke er knyttet til at du er høy eller i hvilken grad du er det. Amfetaminet påvirker disse egenskapene utenfor den fysiologiske tappingen av hjernens mentale overskudd. Og amfetamin innvirker på disse nevnte egenskaper så ofte/hyppig, at jeg kunne ta amfetamin 1 gang per uke (jeg er nå oppe i maks.frekvens på 4 inntaksperioder per måned og er blitt skikkelig hekta). Og nå meldte lysten og behovet for å få i seg medisinen min (amfetamin), seg så ofte som etter opphold i bare 5 – 6 dager.

Inntak av amfetamin med opphold mellom inntakene på 4-6 dager
På dette stadiet kan ikke en så stor dose som helst innvirke på deg som rusende, du blir bare våken og kan oppleve at tiltaksevnen og hjernen våkner til live. Du blir ikke lenger ruset. Du blir frisk og arbeidsfør og kan være i aktivitet. Men samtidig som ruseffekten forsvinner og er borte, så er det også et faktum at lyst og behov har kjørt deg helt til klimaks, jeg var blitt helt avhengig, tilvent og innkjørt på stoffet, medisinen, narkotikaen, det prestasjonsfremmende middelet og det oppkvikkende amfetaminet. Jeg var hekta.

Effekten en uvant bruker har –vs – en innkjørt bruker
Utfra mine erfaringer så vil en bruker etter så lite som 2-3 år miste ruseffekten av amfetamin, så sant at det benyttes amfetamin oftere enn en til to ganger per måned (helst ned i tre ganger per måned). Jeg og en Rolf Johnny (en tidligere ruskamerat jeg hang sammen med), prøvde å stanse bruken en gang over en periode på seks uker. Jeg lot meg overraske over at jeg da ikke ble høy da vi snuset i oss noen striper speed inne på Haukeland sykehus. Vi ble ikke høye. Noe jeg hadde trodd jeg skulle bli. Da var det altså en saktegående tilvenningsprosess der kroppen nedregulerer i hvilken grad eller om i hele tatt, brukeren skal bli/blir høy.  

En vant bruker av amfetamin kan ta de to siste grammene i posen og mekke seg en durabelig smell. Jeg har satt doser på 1,5 gram mange ganger (husk da at det alltid er utvannet produkt som ikke er ren guff, men det man kaller “bøff” – tilsatt pulver uten noen slags effekt for å vanne ut produktet og dermed tjene mer penger på å selge det). Setter en uvant bruker en slik dose, så kan det ende med at vedkommende går rett i bakken etter at det svartner. Videre kan det oppstå voldsom svetting, frost og hetebyger, voldsom svetting, muskelkramper/muskelspenninger, panikkanfall, angstanfall eller stressanfall. I aller verste fall kan et så høyt inntak med dertil ekstreme virkning kunne medføre blødninger (hjerneblødning kan være dødelig). Men sant skal sies: Amfetamin er et inntil svært trygt rusmiddel med tanke på overdosefare. Amfetamin er ikke et stoff som heroin, du kan ikke dø som direkte konsekvens av et for høyt inntak av amfetamin. Jeg kjenner til tilfeller der narkomane i ordets rette betydning, har fått i seg over tretti gram med middels speed i løpet av ett og et halvt døgn. Det er liten vits i sånt tull, men det går altså an å sette til livs store mengder amfetamin uten at det skjer noe som helst.

Den uvante brukeren som hverken er vant til amfetamin eller bruk av sprøyte, klarer seg med tomposen som speeden var i. 2 ml. Med kaldt vann ned i posen og vaske posen litt ved å gni og snu og vende litt på den, så dra vannet med speedrestene opp i pumpen og skyte det. Jeg kan love deg at bare støvet på innsiden av klipsposen vil kunne sende den uvante førstegangeren rett til himmels. For den uvante brukeren så skal det så lite amfetamin til for å utløse den bortimot maksimale ruseffekten at det kan være vanskelig å fatte og forstå. Men så dramatisk stor og annerledes er organismens reaksjon på amfetamin. Toleransen går fra null til maksimal i løpet relativt kort tid.

“Forskjellen i virkning av amfetamin varierer dramatisk i henhold til hvor tilvent brukeren er.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here