I den store vide filmverdenen, som stadig når nye høyder hva popularitet og intensitet angår, er det også, – som følge av den voksende tendensen, et økende utvalg av skuespillere. Det finnes omtrent like mange forskjellige typer skuespillere som det finnes typer mennesker. Likevel, til felles har alle disse som virkelig slår gjennom, og som blir såkalte A-skuespillere, at de på en eller annen måte har noe helt ekstraordinært ved seg. Dette som gjør at de skiller seg ut, og er det lille hakket bedre enn de mangfoldige som ikke kommer gjennom “top of the tops”-nåløyet. Egentlig akkurat slik det er med det meste her i livet, enten man snakker om fotballspillere, idrett generelt, eller i næringslivet osv.
Hva som gjør en skuespiller god kan altså være så mangt, og selv om det til stadighet gjøres en rekke kåringer over hvem som er de beste, – vil det helt sikkert aldri bli noen definitiv enighet om hvem som egentlig er DEN eller DE aller beste. Hva som gjør at man liker noen bedre enn andre er jo i høyeste grad subjektivt.

I denne artikkelen skal vi ikke på noen måte kåre hvem som er den beste skuespilleren, men vi skal ganske enkelt ta en titt på et tema som ofte er av svært avgjørende art for å slå igjennom som skuespiller. Nemlig fysikk.

En skuespillers fysikk eller kroppslige utseende, er noe man i dagens “Wanna look good”- samfunn ikke på noen måte kan se bort fra, og det er som vi alle vet svært mange av verdens mest berømte og beste skuespillere, som nærmest har bygget karrieren og filmkarakterene sine ene og alene på nettopp det faktum at de har, eller har hatt, en enorm og iøynefallende fysikk. Gjerne kombinert med et rått image forøvrig.

Og hvem har vel ikke latt seg imponere av nettopp disse? Denne listen tar en titt på hvilke mannlige skuespillere som gjennom tidene har hatt det beste og råeste kroppslige utseende, og som har bygget karrierene sine på nettopp dette. Dette er rett og slett listen over tidenes mest veltrente skuespillere. Vi gir DEG herved 10 på topp- råeste filmfysikker. Kanskje er du enig? Eller kanskje du har dine egne favoritter!? 🙂
Vurderingen er forøvrig gjort ut i fra følgende kriterier;

A: Faktisk fysikk. B: Fysikkens og/eller utseendes rolle/faktor i skuespillerens filmkarakterer og karriere generelt. C: Skuespillerens popularitet, suksess og status.

Alle kriteriene er vurdert på en skala fra 1-10, og gir påfølgende en samlet poengsum.

1) Sylvester Stallone

image

a) 10 av 10
b) 10 av 10
c) 10 av 10
Poengsum; 30 av 30 mulige

Kommentar; Sly er et filmgeni, og en levende legende, selv om han til tider har blitt beskyldt for å ikke være en virkelig god skuespiller. Nesten alle hans roller er basert på hans utrolig skarpe fysikk, og hans harde image. Hans lidenskap til skuespilleryrket og filmskaping generelt, har kanskje nettopp derfor ikke blitt anerkjent i så stor grad som det burde. Gjennom Rambo- og Rocky- filmene ble han et ikon og et forbilde over hele den vestlige verden. Kvinnene elsket han og menn beundret og så opp til han. Hans varemerke, med boblende blodårer i en sylskarp og definert fysikk, i filmer med topp underholdning, tiltalte alle som likte (liker) god action. Ikke like massiv og enorm som Arnold, men likevel delt førsteplass. PS; Mannen holder det fortsatt gående i en alder av godt over 60

1) Arnold Schwarzenegger

bodybuilding-arnold-schwarzenegger-x-350018

a) 10 av 10
b) 10 av 10
c) 10 av 10
Poengsum; 30 av 30 mulige

Kommentar; Begrepet Arnold er mye mer enn bare navnet. Arnold er en levende legende både i Kroppsbygging og som skuespiller. Mannen viste tidlig at han var noe helt utenom det vanlige. Fysikken hans var unik, og alle bilder av han taler vel egentlig for seg. Greide på imponerende vis å oppnå stor suksess både som skuespiller og kroppsbygger, og var i begge tilfeller forut for sin tid og en stor trendsetter som nærmest skapte sitt eget univers som tiltrakk folk over hele kloden. Har også bemerket seg politisk som Guvernør i California, uten at vi går særlig mye mer inn på det. Delt 1. plass med Sly!!

3) Bruce Lee

maxresdefault

a) 10 av 10
b) 10 av 10
c) 9 av 10
Poengsum; 29 av 30 mulige

Kommentar; Bruce Lee som døde så altfor tidlig, gav verden noe helt nytt med sine kampsportfilmer på 60 og 70- tallet. Med sin smidige, balanserte og veldefinerte fysikk, og med akrobatikk og kampsportkunst fra en annen verden, ble han et raskt et ikon for alle som interesserte seg for film eller kampsport. Mannen var ikke fysisk veldig stor, men fysikken var sylskarp og slepen, – og styrken og finessen enorm.

4) Brad Pitt

brad-pitt-workout-routine-body-troy

a) 9 av 10
b) 9 av 10
c) 10 av 10
Poengsum; 28 av 30 mulige

Kommentar; Pitt ble på 90- tallet selve symbolet på hvordan en manns ideelle fysikk skulle se ut. Er fortsatt et forbilde for mange, og selv om han kanskje ikke har en like rå og massiv muskularitet som mange av de andre på listen tar han dette glatt igjen på sin symmetri og naturlighet.Trenger ingen videre beskrivelse. Mange kvinner ville nok glatt plasert han på 1.plass.

5) Lou Ferrigno

L

a) 9 av 10
b) 10 av 10
c) 5 av 10
Poengsum; 24 av 30 mulige

Kommentar; Alle husker vel selveste Hulken!? Selv om Ferrigno ikke på langt nær oppnådde like stor suksess verken som skuespiller eller kroppsbygger, som Arnold, er det liten tvil om at Lou var massiv, og at det ikke er mange skuespillere som kan måle seg med ”den grønne mannen” når det gjelder muskelmasse. Bildene taler vel sitt eget språk.

6) Daniel Craig

Daniel-Craig-Workout-Routine
​​​
a) 8 av 10
b) 8 av 10
c) 8 av 10
Poengsum; 24 av 30 mulige

Kommentar; “Den nye” James Bond har en fysikk som Bond- forgjengerne hans ikke på noen måte kan matche. Med en veldefinert, atletisk og balansert fysikk er han helt klart blant dagens best trente ”actors”. Fysikken hans er vel det som kanskje kan kalles for en sterk, gjennoført “casual” fysikk. På ingen måte noen kroppsbygger ala Arnold, men hvem er vel det?!

7) Dolph Lundgren

Dolph-Lundgren-muscles-01

a) 8 av 10
b) 9 av 10
c) 6 av 10
Poengsum; 23 av 30 mulige

Kommentar; Det er ingen tvil at Dolph har bygget nær sagt hele sin skuespillerkarriere på sin gode fysikk og sitt knallharde image. Nesten alle hans roller er basert på action og fysisk styrke, og gjennombruddet hans som skuespiller kom som motstanderen (Ivan Drago) til Rocky i Rocky lV i 1985. Senere oppnådde han ytterligere kjendis- og heltestatus da han spilte selveste He-Man i Masters of the Universe i 1987. Ingen tvil om Dolphs strålende fysikk. Litt mer diskusjon rundt hvorvidt han er en elite- skuespiller.

8) Jean Claude van Damme

Dolph-Lundgren-muscles-01

a) 8 av 10
b) 9 av 10
c) 6 av 10
Poengsum; 23 av 30 mulige

Kommentar; I likhet med Dolph er det fysikk og action som teller i van Dammes filmer. Han slo igjennom med filmene Bloodsport (1988) og Kickboxer (1989), og hans fabelaktige fysikk og kroppsbeherskelse mixet med formidable kampsportegenskaper var svært fremtredende både i disse filmene, og i de fleste andre roller han har hatt. En repektabel åttendeplass på ”Sølepytten” fra Belgia.

9) Matthew MCconaughey

celebrities-photos_7

a) 8 av 10
b) 6 av 10
c) 8 av 10
Poengsum; 22 av 30 mulige
Kommentar; Matthew er av den nyere generasjonen godt trente skuespillere. Ikke overdreven på noen måte, men alltid veldefinert og muskuløs, og stadig mer populær, særlig blant det motsatte kjønn. Som skuespiller har han forøvrig også ofte roller som spiller på andre aspekter enn fysikken. Er nok neppe på alles lister, men han fortjener plassen på lista vår.

10) Christian Bale

Christian-Bale-Muscles

a) 7 av 10
b) 6 av 10
c) 9 av 10
Poengsum; 22 av 30 mulige
​​​
Kommentar; Selveste ”Bat Man” har i de senere årene vist prov på en meget god fysikk, men kanskje enda mer oppmerksomhet har han fått for måten han transformerte fysikken sin fra ”the machinist” i 2004 til ”Batman Begins” i 2005. Alle som ikke har sett denne forvandlingen bør ta en nøye titt (se bildet over). Det er ikke annetn enn en bemerkelsesverdig og vanvittig forvandling. Og når man i tillegg tenker på hvor raskt forvandlingen skjedde er det i ordes rette forstand ikke annet enn helt UTROLIG.
Og til slutt, – om du lurer på hvorfor disse gutta har fått til det meste, kan kanskje “Arnold himself” gi deg svaret her og nå;
​​
6-Rules-of-Success-Arnold2

Artikkelen er skrevet av Ole Andre Lie