Du tenker bedre og føler deg mer klar i toppen når du går og står. Man blir altså sløv av å kun sitte på rompa.Nok et godt argument til at nordmenn bør trene.
Det er rett og slett bra for både kroppen og for
psyken. Hjernefunksjonene bedres når du holder
deg i aktivitet!
Trening skjerper hjernenNå finnes det enda en god grunn til å komme seg opp av sofaen. Bedre form kan nemlig også gi et bedre hode.
Det er særlig de godt voksne som ser ut til å tjene på mer bevegelse. En ny undersøkelse fra University i Illinois har nå sett på sammenhengen mellom fysisk trening og mental kapasitet. Undersøkelsen er omtalt i dag av nyhetskanalen CNN


Enkel trening
Forskerne satte sammen en gruppe på 41 mennesker mellom 58 og 78 år av begge kjønn. Gruppen ble satt på et forsiktig treningsprogram som ble trappet opp til tre lange spaserturer i uken i løpet av tre måneder.


Målinger av hjerneaktiviteten og tester viste at deltakerne i forsøket økte sin mentale kapasitet betraktelig i løpet av forsøket.


En kontrollgruppe med tilsvarende alder og form ble satt til å gjøre enkle øvelser med strekk og bøy men uten de lange spaserturene. Undersøkelser av denne gruppen viste at det ikke ble noen bedring i de mentale evnene.


Bedre beslutninger
– Evnene som ble testet er relevante for de utfordringene vi møter i hverdagen. Vi ønsket å måle i hvilken grad eldre mennesker kunne ta gode beslutninger når de var opptatt med andre oppgaver samtidig, forteller forskningsleder Arthur F. Kramer ved Beckman Institute for Advanced Science and Technology i Illinois.


Evnen til å ta gode beslutninger med flere oppgaver samtidig er en egenskap som er viktig å beholde for eldre mennesker. Forskerne mener denne evnen er viktig for å kunne være en god sjåfør eller gjøre andre krevende oppgaver i høy alder.


www.mozon.no
Joachim Henriksen