Det er sommer og sol, og mange av oss elsker å drive med sport utendørs. Da er det lite som er viktigere enn å huske solbrillene sine for å ha god sikt under alle forhold. Like viktig er det å beskytte øynene sine mot sterk UV-stråling, samt slippe ubehagelig mysing mot sola. Dersom du har en favorittsport, så har du kanskje noen ganger lurt på hvilke solbriller som egner seg best til akkurat din aktivitet? Her skal vi prøve å gi deg svaret!

De beste solbrillene til sykling

image001

Om du har tenkt deg på en rolig sykkeltur langs landeveien eller lader opp til et skikkelig gateløp, så trenger du et par solbriller som er like kule som sykkelen din. Heldige deg! Sykkelbriller er kjent for sine sterke farger og ville design, men under overflaten er de lastet med høyteknologisk funksjonalitet. De beste solbrilleparene skjermer øynene mot smuss, insekter og lavthengende greiner, men er også behagelig å bære. Ta en titt på våre favoritter!

Nike RABID EV0603 007: Dette er typiske unisex sykkelbriller i wraparound-stil og med en praktisk ergonomisk form. Den røffe innfatningen i sort understreker det sporty imaget du er på jakt etter.

De beste solbrillene til løping

image002

Det er ingenting som føles bedre enn en lett bris som kommer mot deg mens naturen passerer når du løper lett på en solrik dag. Inntil du selvfølgelig får et insekt i øyet, eller solen plutselig bestemmer seg for å blende deg i første motbakke. Da er det mindre morsomt. Det er derfor seriøse løpere alltid har med seg et par solbriller når de er ute og løper. Solbriller til løping beskytter deg ikke bare mot de farlige UV-strålene fra solen. De beskytter deg også mot blending og ekle ting som svever i luften, og som kan komme inn i øynene mens du løper. Vi har valgt tre av de mest solgte – og beste å løpe i – solbriller, for å gi deg noen gode alternativer å velge blant:

Rudy Project ERGOMASK SP304169PME: Dette sporty solbrilleparet fra Rudy Project gir også rom for allsidighet. De er flotte for alle typer fysisk aktivitet, spesielt til å løpe utendørs. De sitter dessuten godt takket være sin ergonomiske form.

De beste solbrillene til golf

image003

Prøv å lage få til en «hole in one» mens du blir blendet av solen der ute på golfbanen. Det vil rett og slett være umulig. Det er derfor alle proffer alltid bruker solbriller når solen skinner, for å unngå å bli blendet og ikke kunne yte sitt beste under konkurranser og trening. Det eneste valget er å bruke solbriller i høy kvalitet, spesielt når du utøver en sport som involverer lange timer utendørs under sterk sol. Solstrålene har nemlig en sterk effekt på sikten vår. Sjekk ut noen av våre beste valg for golf-solbriller, og sørg for at neste gang du spiller golf, så tar du på deg solbrillene!

Polaroid P8042 polarisert KIH/Y2: Dette er en sporty og ungdommelig stil for alle de ønsker seg et par solbriller for å gi deg den beskyttelsen de trenger, pluss muligheten til å kunne bruke dem under alle anledninger. De polariserte glassene beskytter optimalt mot sterk sol på golfbanen.

De beste solbrillene til tennis

image004

Det er få steder det kan være mer irriterende å få solen rett i øynene enn på tennisbanen. Hvis solen står lavt, kan det være vanskelig å se hvor ballen kommer til å lande. I dette tilfellet vil blending og  dårlig sikt virkelig påvirke ytelsen. Her kan du se hvilke solbriller som kan bedre ditt spill: Lette og gode til å motvirke blending. De beste til dette er Rudy Project, Adidas, Nike og Maui Jim.

 Maui Jim Kipahulu polarisert 279 02: Menneskene på Maui Jim er eksperter på solbriller, ettersom de kommer fra Hawaii! De er vant til å alltid være under den sterke solen, og er klar over de negative effektene det kan ha på din sikt eller ytelse. Dette er et godt valg for enhver seriøs golfspiller.

De beste solbrillene til hesteriding

image005

Er du en av mange hestegale som mener at alle timene i salen er de mest verdifulle i livet? Da har du helt sikkert opplevd at solen kan være ganske plagsom å få midt i øynene under en lengre ridetur. Det er ikke alltid at den lille skjermen på ridehjelmen skjermer godt nok for solen, spesielt hvis du er ute på tur med lav ettermiddagssol. Heller ikke en skikkelig cowboyhatt tar godt nok av for solen, spesielt hvis du tenker på å beskytte deg mot UV-stråler. Det er derfor cowboys og cowgirls har lagt sin favoritt på de stilige pilotbrillene fra Ray-Ban. Det aller viktigste i denne sporten, er at de ikke faller av under et skikkelig ritt. Å lande under hestebeina er nok ikke den aller tryggeste opplevelsen for solbrillene dine!

Ray-Ban RB3183 Active Lifestyle polarisert 004/82: Disse polariserte solbrillene fra Ray-Ban har både et godt feste bak ørene og kommer i wraparound-stil. De beskytter derfor godt mot sol fra siden og har glass som motvirker gjenskinn. Det perfekte paret for deg som konkurrerer utendørs, gjerne med engelsk ridestil!


De beste solbrillene til motorsport

image006

Når du leter etter MC-briller på nettet, viser de fleste av resultatene bare solbriller generelt. Du ønsker å få de beste sportsbrillene som finnes, de som holder seg på plass når en sterk vind blåser midt i mot deg. Vi har valgt noen av de beste modellene der ute, for å hjelpe deg med å få en komfortabel tur og klar sikt mens du bruker solbriller. Sjekk dem ut:

Arnette AN4007 01: Disse kule solbrillene i wraparound-stil holder seg helt sikkert på plass, takket være sin ergonomiske form. De har et svært sporty uttrykk, for deg som mener at det å kjøre motorsykkel er like krevende som enhver sport.

De beste skibrillene

image007

Å gå ut i snøen er kanskje ikke det første du tenker på nå om sommeren, men det finnes faktisk flere stilige sommerskisenter rundt omkring, for eks. Stryn! Det er utrolig viktig å finne de beste skibrillene før du setter utfor de bratte løypene. Du ønsker ikke bare best mulig kvalitet for å unngå skader eller kunne se hva som dukker opp foran deg, men du ønsker deg også et par skibriller som vil skille seg ut fra mengden.

Spy TREVOR White Persimmon: Disse skibrillene er den perfekte kombinasjonen av retroinspirert design og topp optisk teknologi, for å gi deg den beste sikten på snø. De er rett og slett like hvite som sneen, med glass som minner om aftensolen.

Hvis du fortsatt leter etter flere valg for sportsbriller, gå til smartbuyglasses.no for å sjekke ut resten av vår store samling av solbriller og briller. Vi har allerede delt inn våre solbriller i ulike kategorier under «Sportsbriller».