Publikum har fått NM på avstand, en drøy måned har passert. De som sto på scenen lever fortsatt på minnene. La oss ta et lite oppløftende tilbakeblikk.

 

Førsteplassen i -90 kilo gikk tilJon Morten Thomassensom var veldig bra. Andre plass gikk til Daniel Stisen,som selvsagt ikke spør om Jon Morten trener :-). Tredje plass gikk til Kenneth Schult. Jon Morten har i likhet med de andre deltakerne trenet seriøst!

 

 

   
Jon Morten Thomassen tok mye av
showet! Han blir beskrevet som
enormt bra!
 

Andre Oktober gikk NM på scenen i 2004. Årets arrangement ble avholdt i Oslo konserthus. Drøyt hundre meget veltrente jenter og gutter troppet opp og entret podiet. Applausen lot ikke vente på seg. Mye hardt slit, forsakelser, vilje og pågangsmot kom endelig til uttrykk i løpet av en hektisk Søndag. Og Søndagen den gikk med. For det tar sin tid når hele konkurransemiljøet innen bygging og fitness skal fram på scenen. For en herlig dag!

 

 

 

En del av publikum tilbakemelder at dagen ikke bare var herlig, den ble for lang. Det ligger en utfordring til arrangørene å jevnt over bli enda bedre på NM, og dit er vi trolig på vei. For arrangementene, utøverne og miljøet er virkelig på oppadgående kurs i Norge.

 

 

 

 

   
PIA MARLEN JOHNSEN: Vant i
sin klasse, som var innen
+ 164 cm. GRATULERER!
 

Iform.no har en egen spalte på sin dekning av NM der leserne har fått anledning til å poste sitt skryt og sine klager. Tatt i betraktning at de fleste velger å være stille med rosen, og heller ta dobbelt i på kritikken, så deler jeg på to og tviler på resten. Årets NM var bra. Nanna Bjone får mye skryt for sin kommenterende rolle. Hun ser vi gjerne tilbake igjen som konferansier. Kjapt og smidig holdt hun god informasjon og innslag på mikrofonen. Høytalerstemmene er omtrent hele lydbildet til NM, og en god jobb her drar opp hele stevnets totale score. Kommentatoren Nanna på NM, det er en idè og tilrettelegging arrangøren også fortjener en klapp på skulderen for.

 

 

 

Angående bruk av timer, så kan stevnet bli i lengste laget. Spesielt hvis man vil at det samme publikumet skal ha med seg hele pakken. Er det lagt opp til at folk skal komme og gå, så er saken grei. Men man bør muligens vurdere om NM bør være et stevne som strekker seg over helgens Lørdag og Søndag. En par punkter som taler for dette, er at mange må planlegge avsettelse av hele helga når NM-Søndagen er fastlåst, mens også en del ankommer Oslo på Lørdagen for å være på plass til rett tid uten for mye hektisk stress.

   
BODY FITNESS MENN. En solid line up på scenene. Statisk trening og høy temperatur!
 

 

Om det er økonomi som setter begrensing på 1 dag, spørs det om noe kan gjøres for å få opp farten i hele arrangementsavviklingen. Å kutte ned på antall utøvere eller legge lista for deltakerutvelgelse høyere, er blant de absolutt siste alternativene. Men sannsynligvis vil det finnes ting som rutiner vil forbedre, innkortinger og forbedringer gjennom det meste av arrangementet, og her gjenstår et forbedrende arbeide.

   
ATHLETIC FITNESS: Slanking og soling har vært et knallhardt tema! Dama til høyre i lilla er Siv Hege Hansen som kom på tredje plass. Hun til venstre flexer
et smil verdt verden.
 

 

 

   
MONICA tar ut det som er å hente. Vi på
vår side har flyttet dommerne nærmere
enn de egentlig sto (billedmaipulasjon er
vår tids velsignende forbannelse :-).

Hvorfor flytte nærmere? Vi har fått en del
kommentarer som går på at dommerne
ikke fikk med seg en del ureglementerte
sprell. Som en leser riktig poengterer, så
er ikke problemet at dommerne er snille,
men at det hele slår ut urettferdig
overfor de utøverne som strikt holder seg
innenfor reglene.

 

 

Et publikum som opplever hektisk fart, spenning og action pakket inn på passe tid, vil være et publikum i live med røre, futt og fart. Dette trenger NM så mye det kan få av. Og ikke minst utøverne! Trykket i salen tilsvarer løftet de får scenen. Jeg bare påminner om at det er dette løftet som avgjør om vi ser dem igjen til neste år.

 

 

 

I Norge blir fitnessutøverne
og kroppsbyggerne bare bedre og bedre!

 

 

 

Det er motiverende å se disse idrettene reise seg og gå framover med idealistisk glede og pågangsmot, i tider der en del andre primærfokus-idretter er blitt mer kommersielle pengesluk. Husk det er forskjell på kameratskap og kameraderi.

 

 

 

Vi takker for nok et norgesmesterskapelig stevne, og håper på enda bedre deltakere og arrangører til neste år. Og det kan vi vel regne med i en idrett og sport som opplever sådan framgang og forbedringer over hele linja.

   

HELT RÅTT: I midten stråler Pia Marlen Johansen som vinner av klassen +164 cm. Til venstre står sølvmedalist Evi Knudsen Øvrebø. Til høyre Hege Mathisen,
som da altså innkasserte tredjeplassen.

Mer om numero una
Pia Marlen Johnsen. På søndagen dro vinneren til Stockholm for å ta bilder til det svenske bladet B&K. Les mer om Pia`s hektiske konkurranse år her.

Iform.no har et rikholdig artikkel og billedmateriale fra årets avholdte toppstevne. Kikk nærmere på sakene her:

   
VIKTIG Å HUSKE: Fitness er en
sport som skal målrette seg
mot utøvere som ikke er stein-
harde kroppsbyggere. Fitness
er både hardt og tøft, men tas
ikke i byggeres målebeger. Du
vil se mange flotte profiler i
denne idretten, som har gitt
oss et friskt pust med ny glede
og inspirasjon på et felt
tilnærmelig for de fleste.
 

Masse bilder fra NM her

Beste posør Thomas Christian Askeland Bergen KFK svarer på spørsmål om sin trening og kost

Pia Marlen Johnsen om sin innsats i 2004

Feiret med pizza og is
Fire år, fire dietter og noen millioner tonn med løftet jern etter debuten – ble Jørgen Corneliussen norsk mester i kroppsbygging. 33-åringen

En ekstremsport
Hammerfestingen Hege Mathisen (35) synes en 10 ukers diett nesten er å regne som ekstremsport. Fra å ha vært på landslaget i taekwondo debuterer hun kommende helg som fitnessutøver i Stavanger Open.

Lyst på slike muskler? Da må du på streng diett
Når Rolf Gustavsen går på podiet i dag, har den 100 kg tunge kroppsbyggeren kun spist riskaker til frokost. Vann har han ikke drukket på ett døgn.

Edelt metall i kroppsbygger-NM
For Nina Midling Larsen og Daniel Stisen fra Kristiansand Kroppsbyggerklubb ble det et stevne i det edle metallets tegn.

Sterk suksess
Hvilken suksess! Helgas NM i fitness og kroppsbygging ga to gull- og en sølvmedalje til de namdalske deltakerne.

   

EVI KNUDSEN ØVREBØ.Dette
er søøøren så bra.

 

 

Dobbelt gull til Lakselv
Edmund Johansen og John Sigurd Hansen fra Lakselv tok hver sin gullmedalje under helgens NM i fitness. Dermed møttes de i Over-All finalen senere på dagen. I atletic-fitness konkurreres
Hele saken

Alder ingen hindring
42-årige Evi Knudsen Øvrebø beviste at alderen ikke er noen hindring i fitness. Hun imponerte med sin 2.plass i Stavanger Open.

Bilder og resultater fra NM 2003

Kroppsbygging er å forme sin kropp til et fullendt stykke kropp som kan tilfredstille alle dine krav om formfullendhet. Les mer

Fitness er delt inn i 3 ulike kategorier:
– Athletic fitness
– Fitness
– Body fitness
Disse er totalt ulike da de består av helt ulike momenter. Les mer

Påmeldte til NM
Klubber
NKF – Norges Kroppsbygger- og Fitnessforbund

 

 
SÅNN STO DE MENS MONICA HANG RETT OPP OG NED: Gynging er ikke tillatt.
Men uansett hvordan du henger, så heng med til neste år. Da blir det nemlig
et splitter nytt norgesmesterskap i kroppsbygging og fitness!