Om du ikke vet hvor du skal, hvordan kan du da vite om du i det hele tatt kommer dit?

Veien til suksessfull slanking!
Del 2 av 4Når alt kommer til alt, og du virkelig bestemmer deg for å gjøre en livsstilsendring til det bedre, så er det kun deg selv som kan holde deg tilbake fra å nå suksess! Men, du må ha en ting klart for deg: Om du ikke setter deg et klart og konkret mål som er realistisk for deg selv, så vil du feile! Bare tenk over det. Om du ikke vet hvor du skal, hvordan kan du da vite om du i det hele tatt kommer dit?
effektiv slanking

skal du slanke deg må du sette deg et mål


Hvordan sette seg mål – og hva innebærer det egentlig?


Forskning har vist at personer som skriver ned konkrete mål før de starter på en utfordring har betydelig større sjanse for å lykkes enn de som ikke gjør det! Jeg vil at du skal lykkes, så tenk deg nøye om og lag deg et realsistisk mål som du skal nå i løpet av ett gitt tidspunkt- og SKRIV MÅLET DITT NED.


Et mål er ikke: ”innen 10 uker skal jeg gå ned noen kilo og få en bedre kropp” – Det er for diffust! Et mål skal være konkret og nøye: ” i løpet av 10 uker skal jeg gå ned 6 kilo, trene hver eneste dag i en time og spise korrekte ballanserte måltider”.


Det er kun med konkrete mål du vil nå din destinasjon og suksess. Men, idet du skriver ned målet ditt, så må du også mene det! Du må handle for å komme dit. Ingen ting skjer uten handling, bestemmelse og disiplin. Om du er en person som setter i gang ( handling ), bestemmer deg for å nå målet ditt og er disiplinert for å gjøre det du må for å komme dit, vel, velkommen til suksess!


Hvordan skal du handle for å nå målet ditt?


Vi har sett det før og ser det gang på gang. Når vi prøver å forandre oss selv m.h.t kosthold, vekt og form, vil det sjeldent vare. Vi taper vekt en periode, men vi vil legge på oss igjen. Eller vi vil kanskje være motivert i en periode, men det varer ikke. Det er nemlig slik, om vi fremdeles er den samme personen på innsiden vil gamle vaner være tunge å snu! Du må endre tankegangen, væremåten og dine daglige handlinger. Kun da har du mulighet til å gå ned de kiloene du vil, bli der, og være konstant motivert for videre å leve en sunn og frisk livsstil! Tro meg, resultatene vil komme i det lange løp, det gjelder kun å holde motet oppe og ta et steg av gangen i riktig retning!
effektiv slanking

Fokuser på progresjon, ikke perfeksjon. Bruk livvide som mål, ikke badevekten.

Dersom målet ditt er å få en perfekt kropp, vil du ende opp med nederlag. En perfekt kropp finnes ikke! Det er helt greit å ha en modell som et forbilde, men du må være forberedt på en lang reise for å komme dit. Det vil også være mange steder på den reisen hvor du føler du vil gi opp. Om du sikter mot et mål som er så høyt, og kun ser mot målet, vil du fort glemme å se de fantastiske endringene du faktisk gjør underveis for å komme dit. Da vil frustrasjonen, lav selvtillitt, redusert selvbilde og det å gi opp melde seg raskt.


Spiller du et slikt spill, hvor du hele tiden jakter på idealet, så vil du tape. Du har en helt feil strategi. Du må skape et spill som du kan vinne! Hvordan vinner du? Vel, lag et spill hvor du retter fokus mot progresjon, ikke perfeksjon! Når du fokuserer på progresjon, vil du hver eneste dag merke at du kommer nærmere og nærmere målet ditt Du vil føle deg bedre, få større selvtillitt og selvbilde!


Ha fokus på hva du gjør riktig, og tenk hele tiden med deg selv hva som bringer deg nærmere målet ditt. Et steg i riktig retning kan være å unngå ”junkfood”, spise sunt, kalorikompakt og næringsrikt.


Så, det gjelder altså å måle progresjonen i handlinger, ikke resultater ( resultatene vil komme som følge av korrekte handlinger ). Resultater kommer ikke over natta, det tar tid, tid og atter tid. Det er derfor viktig å utføre handlinger som bringer deg i riktig retning og nærmere det resultatet du er ute etter. Ha fokus og tålmodighet, og ta hvert steg i riktig retning som en liten seier! Dette klare du om du virkelig vil! Ta kontroll over livet ditt slik du fortjener! Av Espen Sand Student ved atlantis medisinske høgskole ( bachelor i ernæring ) kontaktinf: espen-sand@hotmail.com

Av Espen Sand Student ved atlantis medisinske høgskole ( bachelor i ernæring ) kontaktinf: espen-sand@hotmail.com