VG skriver at stadig flere jenter bruker anabole steroider for å få en penere kropp

0
222

Stadig flere jenter bruker anabole steroider for å få penere muskler, samtidig som de risikerer å få skjegg, dypere stemme og mindre bryster.

Forskere i USA hevder, nei de ”mener”, at syv prosent av skolejenter mellom ni og fjorten år, og fem prosent over fjorten år, har brukt (prøvd), anabole steroider. Nå er trenden også økende i Norge, skriver VG at Dagsavisen skriver. Og jeg jeg må bare først få si at det er helt hinsides dersom jenter ned i niårsalderen prøver anabole steroider i USA, ja det er så absurd at jeg har store vanskeligheter med å svelge det som en sannhet. Jeg reagerer på at det står å lese i VG at forskerne ”mener” det, og dermed virker det ikke som det er ut fra studier og undersøkelser og faktiske spørreundersøkelser at disse tallene presenteres. Tallene presenteres som meninger. Og jeg kan ikke si at jeg er av samme mening. Jeg kan ikke fatte at det er noen prosentvis andel av jenter ned i niårsalderen som i USA har prøvd anabole steroider, det blir rett og slett bitte små unger for meg det der, og jeg kan ikke fatte og forstå at niåringer skulle være interessert i anabole steroider. Etter mitt skjønn så vet ikke niåringer så godt som alle som en, hva anabole steroider i det hele tatt er.

Og om jeg skulle bomme og så var tilfelle av i USA så finnes det niårige jenter som har prøvd anabole steroider, så er det fullstendig, jeg gjentar, fullstengig krise! Småunger må ikke røre anabole steroider! Ingen må ta i bruk anabole steroider før kroppen er ferdig utviklet og vokst helt ut og opp i lengden, for AAS (Anabol Adrogene Steroider), medfører at benendene modnes og at kroppen skal stanse sin vekst i høyden. En niårig jente vil kunne risikere at hun stanser å vokse, og det er forferdelig dårlige nyheter for en niårig skolejente som da på langt nær ikke har nådd den høyden hun naturlig og normalt sett skal og skulle og ville nå. Men for meg høres dette temaet av niårige jenter i USA har prøvd AAS, og at det oppgi en prosent som begynner å nærme seg 10%, det vil si at nærmere 1 av 10 niårige jenter har prøvd anabole steroider i USA, ja da må jeg dessverre konkuldere med at dette er en påstand og et utsagn jeg ikke tror noe på. Det blir for ekstremt og voldsomt til at jeg klarer å svelge det som god fisk. Har niåringer i USA kommet så langt at de begynner å leve et liv som nærmere voksen allerede i så ung alder? Da er USA oss fortsatt en god del år foran. Jeg får håpe om så er, at vi aldri når dem igjen på dette greiene her. Jeg ser ikke barn som tenåringer og ungdom før de i alle fall er fylt tretten – fjorten år, og da er det fremdeles seks – syv år opp til tyveårsalderen da jeg først kan være med på at de begynner å vurdere å prøve anabole steroider. Ikke det at dette er noe de bør prøve og bruke. Jeg mener at ingen friske mennesker bør velge å bruke anabole steroider. Medisiner er til for de syke, det er mitt, slagord, gimmick og motto. Friske folk som trener for å holde seg i form og trener for å bli det, de burde satse på å ikke bruke noen som helst medisiner i det hele tatt, det er jo klart det beste. Uansett hvor mye jeg skryter av anabole steroider, så er det fortsatt snakk om at det er medisiner/legemiddel/medikamanter, som har sine vanlige om dog forbigående bivirkninger, og selvsagt er det alltid en viss fare til stede for at akkurat du kan komme til å utvikle bivirklninger som er farligere enn de som vanligvis tidvis kan og vil opptre.

Dagsavisen skriver videre at trenden her hjemme er stadig økende. Det kan være at det stemmer, men igjen så stiller jeg spørsmål ved det at de hevder dette. Hvor tar de det fra? Jeg tror ikke at det er foretatt spørreundersøkelser som avslører de faktiske forhold og faktiske tall på hvor mange småjenter helt ned i den alderen som VG oppgirt at forskerne har framsatt, jentene er regelrett for små. At det finnes en og annen fjortenåring som har prøvd anabole steroider, det kan selvfølgelig hende det, men jeg nekter å tro på at man kan oppgi en såpass høy prosentandel av jentene at de har prøvd og/eller bruker anabole steroider. For meg blir det helt absurd og ikke trolig. Hvis fem prosent av alle fjortenårige jenter i USA har prøvd/brukt anabole steroider, blir ikke det 1 av 20 jenter i statene har brukt eller bruker anabole steroider? Det blir for meg at det finnes 1 jente på fjorten år i hver en enste bidige skoleklasse i USA, som har vært borte i anabole steroider. Beklager VG og Dagsavisen som har lest om amerikanske forskere som ”mener”, dette her det blir for usannsynlig til at jeg kan godta det som en sannhet for meg. Jeg tror dette her dreier seg om opphauset bløff, satt i svcene for at det skal innskjerpes enda hardere rundt de allerede ulovlige steroidene i USA.

VG skriver videre at de ansatte ved dopingtelefonen registrerer en økende mengde henvendelser fra jenter som vil ha anerkjennelse for kroppen sin og følge jentemoten som i vår moderne tid går ut på å være slank med mer definerte muskler. Denne kjøper jeg. I Norge er det per dags dato et noe økende antall jenter som begynner med steroider som er oppbyggende, og de er kroppsfikserte i den grad at de følger etter gutta som for lengst har innsett at deres kjønn og aldersgruppe har en mindre prosentandel som har anlegg og tendenser til å utvikle ”megareksi”, en psysisk sykdomstilstand der guttene fanges i et knallhardt regime bestående av masse trening, bruk av anabole steroider, og en selvbedømmelse i speilet der man synes at man selv bare forblir liten og uforandret. Dette til tross for uansett hvor store muskler den ene eller andre må ha utviklet. Han kikker seg i speilet og synes han er altfor puslete og liten. Megareksi kan for gutter være like alvorlig som Anorexia er for jenter.

At VG også tar med dopingtelefonens daglige leder Margaret Tveiten sine synsinger om hva hun tror, og hun tror det at enda flere jenter vil prøve seg på anabole steroider, det får min mistanke til de altfor små småjentene i USA til å bygge seg enda mer opp. Har VG her satt sammen enda en skrekksak der forbannelsen som ligger over anabole steroider, fortsettter å vokse seg større, hardere og verre?

Professor Egil Haug ved Hormonlaboratoriet ved Aker universitetssykehus advarer nå mot faren ved å bruke anabole steroider. Problemet er økende og skremmende. Jenter får en lignende effekt som den gutter får i puberteten, og effekten av anabole steroider er enda sterkere fordi kvinner normalt bare har en tiendedel så mye mannlige kjønnshormoner i kroppen som menn. Menstruasjonen forsvinner ofte raskt, brystene blir mindre, og skjeggvekst og mørkere stemme – som aldri blir normal igjen – kommer etter noen måneder. I tillegg kommer bivirkningene som også.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here