Vitenskapelige studier som viser at anabole steroider er trygge å bruke

0
219

Mannlig hormonerstatningsterapi med lave doser med testosteron, viste seg å være både trygt og effektivt, ifølge forskning og vitenskapelig studie.

Mange som bruker, få som dør
Det dukker i dag opp mer og mer forskning som viser at oppbyggende hormoner er trygge medikamenter å bruke. I USA går titusenvis av amerikanere på steroider innenfor anti-aging terapi. Anabole steroider er i ferd med å framtre i sin sannhet: At de er medikamenter som er effektivt oppbyggende, og ikke minst at de er å regne som trygge medikamenter. Det vil alltids finnes bivirkninger, men det jeg mener å påpeke, er at disse steroidene er relativt trygge å bruke for de fleste.

Tryggere enn mange andre medikamenter
Som ved alle legemidler og medisiner og medikamenter, så er også anabole steroider noe som kan gi bivirkninger. Men disse bivirkningene er mindre enn de man ser hos mange, mange andre medikamenter som i dag er i bruk. Det er eksempelvis høyst uvanlig at noen dør av anabole steroider, mens for eksempel betennelsedempende medikamenter fører til årlige 150 dødsfall i Norge. Likevel fortsetter man å gi pasienter betennelsedempende legemidler. Derfor sier jeg at anabole steroider er relativt trygge medisiner å bruke.

Ikke bare solskinn – noen får bivirkninger og levealderen kan bli forkortet
Som ved alle andre medisiner, så er det ikke alle som tåler eller bør bruke anabole steroider. Skulle det vise seg at et individ ikke skulle tåle omtalte medisiner, så må selvfølgelig bruk opphøre.

Videre bør man være klar over at bruk av anabole steroider kan medvirke til forkortet levealder. Men for at noe slikt skal inntreffe, så må bruken av anabole steroider trolig være omfattende (øye doser), og vedvare over lengre tid (dopingbruk som går over mange år). For en pasient som benytter anabole steroider over et par måneder, så har trolig steroidene svært liten innvirkning på levealderen.

Det handler også om dosering og lengde av bruk
Det er innlysende og selvfølgelig forskjell på lave doser over kortere tid, og høye doser over lengre tid. Det er som med brennevin: Det er forskjell på å ta seg en dram eller skylle ned en helflaske. Medisinene bør og må benyttes på fornuftig måte for at en slik medisinering skal kunne være trygg og gi ingen eller minimale bivirkninger.

Oppbyggende hormoner er riktig medisinering til mennesker med belastningsskader
Jeg tror at anabole steroider vil være en positiv og god medisin å benytte til mennesker som lider av belastningsskader. Ja, jeg mener bestemt at hvis man i det hele tatt skal medisinere mennesker med belastningsskader, så bør dette være med anabole steroider.

Det vitenskapelige studiet
I studiet undersøkte man de positive effektene og tryggheten i å bruke lave doser med testosteron. Studiet ble utført på friske menn i alderen mellom 65 til 85 år.

Mennene ble gitt injeksjoner med testosteron cypionate eller testosteron enanthate, 25 mg ukentlig eller 50 mg hver fjortende dag.

 

Tilførselen av testosteron hadde blant andre følgende effekter:

 

  • Positiv virkning på kroppens metabolisme.
  • Positiv effekt på Osteoporose (benskjørhet).
  • Positiv effekt på muskelmasse.
  • Positiv effekt på distribusjonen av fett.
  • Positiv effekt på følelsen av velbehag.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here